Новини Транспорт Турагенции

Директни полети от София до остров Пукет тръгват през есента

   
Директни полети от София до остров Пукет тръгват през есента

От 28 октомври 2022 г. ще тръгне директна чартърна линия от София до остров Пукет. Това обяви на презентация пред туристически агенции Велизар Димитров, мениджър „Продажби и маркетинг“ в туроператора „Онекс тур“, които ще бъдат организатори на полетите. Те ще бъдат осъществявани от българската авиокомпания „GullivAir“ всяка седмица до пролетта на следващата година. Директният полет ще бъде в ден петък с голям самолет Airbus 330. Цените на пакетите с хотелско настаняване ще бъдат обявени следващата седмица.

Велизар Димитров съобщи още, че от 19 март 2022 г. GullivAir ще лети три пъти седмично от София до Тирана в Албания, а от май - четири пъти седмично. Авиокомпанията планира да пусне директни полети също от София до Солун и от София до Букурещ.

„Вече се наблюдава сериозен ръст на пътуванията сред българите заради падането на мерките в много страни и отварянето на пазарите. Търсенето е голямо, особено до екзотичните дестинации“, каза Димитров. Туроператорът и авиокомпанията от две години правят директни чартъри до далечни екзотични дестинации като Доминикана, Шри Ланка и Малдиви. От 2023 г. ще пуснат и до Сейшелите. Полетите са планирани за 29.1.2023 г., 26.2.2023 и 26.3.2023 г. От 30 август до 20 септември тази година туроператорът ще осъществява и директни чартъри до Канарските острови, като те ще са до остров Тенерифе.

Велизар Димитров обясни, че интересът към Доминикана е много голям. Чартърите продължават и в момента до месец май, като са всеки четвъртък. Освен с българи, те се пълнят и с много румънци. Вече имаме туристи по линията и от другите балкански страни - Сърбия и Северна Македония. За следващия сезон полетите ще започнат от 26 октомври 2022 г. и ще бъдат всяка сряда. Те ще се осъществяват с големите самолети на GullivAir А330 с бизнес класа с 269 места или 326 места без бизнес класа.

Димитров обяви, че до Шри Ланка вече също се лети директно, без комбинация с Малдивите. Програмата започна през октомври 2021 г. Сезонът ще продължи до 30 април 2022 г. За новия ще тръгнат от 19 декември 2022 г. В Шри Ланка се предлагат 30 хотела, като цените на пакетите започват от 762 евро.

Директните чартъри до Малдиви в момента са спрени заради повишените цени на хотелите в дестинацията. От „Онекс тур“ правят група всяка седмица по редовните полети на „Турските авиолинии“. Те планират да пуснат отново директни чартъри през следващата година, като обявяват датите 15.1.2023, 22.2.2023 и 19.3.2023 г.

По отношение на летния сезон, туроператорът ще има традиционни директни чартъри до Египет, Тунис, Турция, Мароко и Пулия в Италия. Програмата за Египет тръгва от 2 март до Кайро и Хургада и с Круиз по Нил. Следват от 25 март директни полети до Шарм Ел Шейх, а от 26 март до Хургада. За Тунис ще започнат от 26 април и ще бъдат всеки вторник. Програмите са до местните курорти Хахамет, Сус, Махдия или Монастир.

До Турция ще има нова чартърна верига до Кападония. Тя стартира от София на 24 април, като ще има полети и от Варна. От 3 април ще започнат традиционните програми за почивки до турските курорти в Анталия - Сиде, Белек, Алания, Кемер и Лора. От 24 май ще тръгнат полетите до Бодрум. Друга интересна програма ще бъде комбинация Анталия и Кападокия с чартъри от 3 април.

До Пулия в Италия ще се лети до Таранто от 29 май 2022 г. с пакет от 7 нощувки. Директните полети от София ще продължат до юли. След това от края на август до края на октомври, подчерта Велизар Димитров. От есента ще има полети и до Мароко, като са планирани датите 27.9 и 4.10 с най-доброто от страната с включени имперските градове.

В зависимост от ситуацията, от „Онекс тур“ ще предлагат екскурзия и в Русия. Програмата "Опознай Русия" ще бъде по редовните линии от София с "Аерофлот" през юни, юли и август, а през летния сезон и от Варна с авиокомпанията S7.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати