Новини Хотели

Атанас Карагеоргиев, хотелиер: Вече е въпрос на оцеляване

  19.11.2020 16:04  
Атанас Карагеоргиев, хотелиер: Вече е въпрос на оцеляване

Картината в туризма въобще не е оптимистична, както говорят някои хотелиери. Веднъж отложихме кредитите, но никой не говори за повторното им разсрочване. Това заяви пред TravelNews Атанас Карагеоргиев, собственик на хотелите „Естрея резиденс“ и „Естрея палас“ в курорта Св. Константин и Елена. Според него държавата трябва да помогне в тази посока, защото сега се водят разговорите с банките след края на лошия летен сезон. „Очаквам този сезон да се повтори и през 2021 г. Не съм оптимист, защото няма никакви записвания. Всичко ще се случва в последния момент“, каза Карагеоргиев.

По думите му вече става въпрос за оцеляване на хотелиерите и на служителите, за които са отговорни. „Няма как да продължим да поддържаме персонала при последния лош сезон и да плащаме заплати. В допълнение имаме задължения към доставчици, данъци и осигуровки“, обясни Карагеоргиев.

Затова е крайно време държавата да помогне на туризма. „Държавата засега само говори и обещава. Реални пари не са постъпили при никой в туризма“, посочи хотелиерът. Според него мярката 60/40 е подигравка към бизнеса. „Тази мярка не е реална за хотелите, които не работят. Дори и за тези, които са работили през лятото, но не са реализирали добра заетост“, обясни Карагеоргиев. Според него държавата се държи като мащеха към частния бизнес.

Мирослав ИвановАнкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати