Новини Турагенции

Кения става новият хит след Занзибар

   
Кения става новият хит след Занзибар

Източно-африканската държава Кения става новият хит след остров Занзибар, Танзания. До нея пускат още една чартърна програма от София, която е съвместна между "Онекс тур" и "Аква тур БГ", заяви пред TravelNews управителят на втората компания Румяна Юксел. Полетите започват от 3 март и ще бъдат всяка седмица до края на април, когато са Великден и майските празници. Водещ туроператор този път е "Онекс тур". Екскурзията ще предлага почивка в курортите покрай Индийския океан и фотосафари в природните паркове на Кения.
Чартърните ще бъдат изпълнявани от българската авиокомпания Gulliv Air с нейния Airbus A330-200, който може да лети на далечни разстояния без зареждане. Само тази наша авиокомпания разполага с голям самолет. В него има три салона с общо 320 места, включително бизнес класа.
Първоначално три чартъра до Кения пусна туроператорът "Абакс". По-късно програма обяви "Емералд травел".
Кения е хармония между суровата земя, усмихнатите и приветливи хора, и животните, като от страница на стар пътепис. Страната предлага фото сафари в невероятните паркове, гмуркане в тюркоазените води на кенийското крайбрежие и много лукс на хотелите.
Туроператорите очакват Кения да се превърне в следващата предпочитана дестинация от българските туристи. Причината е, че много други страни са затворени заради COVID пандемията. До Занзибар в Танзания вече има над 20 чартъра от България.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати