Анализи

Пет от най-красивите места за разходки с балони

   
Пет от най-красивите места за разходки с балони

Представете си спиращ дъха залез, който обагря небето във всички нюанси на оранжевото и жълтото, а около вас десетки цветни балони с горещ въздух се реят над планини, приказни пейзажи и забележителности.
 Повече от два века хората използват балони с горещ въздух, за да наблюдават света от уникална перспектива. Вълнуващото преживяване на летенето с балон с горещ въздух днес е по достъпно от всякога.  В почти всяко кътче на земното кълбо можете да се насладите на невероятни гледки от високо към най-зрелищните пейзажи и древни цивилизации на света, придобивайки нова предстaва за красотата и разнообразието на планетата Земя.

Нека видим някой от най-уникалните места за летене с балон с горещ въздух в света:


Албакърки 


Дом на най-големия фестивал на балони в света, Албакърки е идеалното място, където можете да станете свидетели на невероятната красота на стотици балони, порещи  чистия въздух на Средния Запад. Всеки октомври, най-големият град в Ню Мексико е домакин на Международния фестивал на балони с горещ въздух в Албакърки, който включва богата музикална програма и фойерверки, както и масови полети на балони денем и нощем. Много хора присъстват на събитието,  за да се насладят на фантастичната гледка  от земята, но градът позволява на оторизирани туроператори да предлагат и почасови разходки на посетителите по време на фестивала.

Серенгети


Дом на най-голямата миграция на бозайници в света, Серенгети се простира от Танзания до Националния резерват Масай Мара в Кения. Разходката с балон с горещ въздух над Серенгети гарантира уникално наблюдение на животни през всеки сезон. В допълнение към над два милиона антилопи гну, газели и зебри, които минават през региона по време на Голямата миграция, се наблюдават лъвове, хипопотами, жирафи, слонове.  Балоните, които се използват са с горелки с ниско ниво на шум, което позволява балоните да се носят над дивата природа и да не обезпокояват животните. 

 


 Анкгор


Археологическият парк Ангкор е най-известен с храмовия комплекс Ангкор Ват, който се счита за най-големия религиозен паметник на планетата. Построен в началото на 12 век, храмът е отличен пример за класическа кхмерска архитектура и е най-популярната туристическа атракция в Камбоджа. Един от нетрадиционните начини да разгледате уникалният комплекс е именно с полет с балон по изгрев слънце. Така ще се насладите на невероятната архитектура и великолепните паметници обагрени в цветовете на изгрева.


Баган


Най-популярната туристическа дестинация в Мианмар, Баган е била столицата на Първата бирманска империя от 9-ти до 13-ти век. Мястото, което Марко Поло някога е описал като „позлатен град“, е било дом на около 13 000 храма в будизма през своя разцвет през 11-ти век. Днес посетителите могат да се понeсат над хилядите храмове, ступи и пагоди, които са останали, включително известния храм Ананда с искрящите златни кули. Разходките с балон с горещ въздух се предлагат от ноември до март, когато ветровете рядко надвишават 25 км в час.


Кападокия


Разположено в анадолския регион на Турция, високото плато на Кападокия е осеяно със скални образувания, образувани от вулканични изригвания, оформени от хиляди години вятър и дъжд. Известни като „приказни комини“, някои от скалните варовикови кули се превръщат в домове за най-ранните жители на региона. По-късно населението издълбало в скалата украсени храмове и подземни градове. Кападокия е и едно от най-фотографираните места на Земята именно заради сюреалистичния пейзаж от причудливи скални образувания.  И определено едно от най-достъпните за нас българите места, ако искаме да се насладим на приключението с балон с горещ въздух. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати