Турагенции

Четири туроператора пускат чартъри от България до Сейшелите

  10.06.2021 11:57  
Четири туроператора пускат чартъри от България до Сейшелите
Сейшелите е място за мечтаната почивка, обяви Андре Пайет, мениджър в един от най-големите местни туроператори 7 Degrees South
  Снимка: Мирослав Иванов

Четири туроператора се комбинират и пускат чартъри до Сейшелите. Това са "Luxutour", "Екзотик холидей", "Марбро турс" и "Планет". Днес те представиха дестинацията заедно с почетния консул на страната у нас Максим Бехар. Чартърите ще бъдат изпълнявани до Мае от "България Еър" с междинно кацане. Първият е планиран за 23 октомври 2021 г. – 1 ноември 2021 г. Следващите са през зимата на следваща година. От 28 януари 2022 г. до 6 февруари 2022 г. и третият в периода 25 февруари 2022 г. – 6 март 2022 г. 
При голям интерес планираме да пуснем още полети, заяви Петър Стоянов, управител на Luxutour. Той очаква Сейшелите да предизвикат същия интерес като Занзибар и Малдивите. Пакетите започват от 1499 евро на човек със самолетните билети, 7 нощувки със закуски и вечери, и трансфери. Българите имат голям избор от многобройните хотели в страната.
"Това е една от най-красивите островни държави, разположена на архипелаг в Индийския океан. Екзотика, която спира дъха, предлагаща невероятни гледки, забавления, вкусна храна и кокосови орехи в изобилие", посочи консулът Максим Бехар. Това е място за мечтаната почивка, обяви Андре Пайет, генерален мениджър на един от най-големите местни туроператори 7 Degrees South, който ще работи с българските компании. Той допълни, че над 75% от местното население вече е ваксинирано и са на първо място в света по този процес. Карантината е отпаднала и се влиза с отрицателен PCR тест. Такъв се изисква и на връщане в България ако нямате ваксинационен сертификат. В момента се работи за пускането на туристите в Сейшелите и с ваксинационни сертификати, каза Пайет.
Разположени на изток от Африка, Сейшелските острови са заобиколени от красиви пясъчни плажове, бели като снега на Алпите, пъстри рифове, пълни с риби и палмови гори, докъдето ви стига погледът.Разнообразната флора и фауна е истински магнит за туристите от цял свят.
Сейшелите се състоят от 115 острова, като 90% от населението живее на основния остров Мае и двата най-гъсто населени острова Праслин и Ла Диг. Това означава, че голяма част от другите острови са почти недокоснат рай. На трите основни острова също можете да намерите уединени острови, където да забравите за времето.
Сейшелските острови са целогодишна дестинация и дори да вали, това обикновено се случва през нощта. Климатът е подходящ за ваканция по всяко време на годината, така че не се съобразявайте с времето.
Основният остров на архипелага е добра отправна точка за всяка дестинация. До яхтеното пристанище може да стигнете с кола за 5 минути и да видите обградената с корали лагуна и кокосовите дървета.
В североизточната част на Мае ще откриете малкия национален парк, а в югозападната – залива Байе Лазаре. А преди да потеглите обратно за вкъщи, не пропускайте да си напазарувате от пазара на сър Селвин Селвин Кларк – сувенири, кокосово масло, конфитюри, пресни плодове, дрехи и местни подправки.
Ако разполагате с превоз, ще можете да обиколите всички красивите плажове в Майе за няколко дни. Можете да използвате и местните автобуси. След като се запознахме с остров Майе, да продължим разходката си до втория по големина остров Праслин. Дотам можете да стигнете с ферибот, откъдето да хванете такси до мястото, където ще отседнете.
Отделете специално внимание на плажа Ансе Лацио, който прилича на романтичен фон за сватбени снимки. В южната част на острова ще откриете плаж Кот д’Ор, в близост до който има страхотни хотели, ресторанти и музеи.
Националният парк в сърцето на Праслин предлага невероятна гледка от необичайни растения, гигантски орехи и прекрасна флора. Остров Ла Диг е третият заслужаващ вниманието ви остров на Сейшелите, затова нека завършим нашата разходка с него. Ще стигнете до него само за 15 минути с ферибот от Праслин. Тук няма автомобили, но можете да разгледате острова с колело. Ще видите гигантски костенурки, самотни плажове и невероятни плантации с палми. Тук ще откриете едни от най-красивите плажове в света, а плодовите барове ще ви предложат най-добрите пина колади. Обърнете внимание на приливите и отливите, защото тогава водата блести във всичките си тюркоазени цветове. В източната част има три невероятни залива – романтични и необитаеми, където можете да направите страхотни снимки. Най-красивият от тях е заливът Коко, докъдето можете да стигнете само по вода.
Сейшелите са идеална дестинация както за семейна почивка, така и за романтично пътешествие. Можете да плувате и да се гмуркате с шнорхел, както и да откриете красотата на кораловите рифове и националните паркове.

Мирослав Иванов