Новини Турагенции

Министерството на туризма ще разяснява онлайн на туроператорите за помощта

  01.07.2021 20:35  
Министерството на туризма ще разяснява онлайн на туроператорите за помощта

Министърът на туризма Стела Балтова проведе поредна среща с представители на туроператорите относно указанията за кандидатстване и правилата за получаване на държавна помощ за отменени пътувания вследствие на COVID-19. На разговора присъстваха Обединение „Бъдеще за туризма“, Българска асоциация “Изходящ туризъм”, Сдружение „Туризъм“, АБТТА, както и експерти от Министерски съвет, министерствата на туризма и на финансите. Това съобщиха от ведомството.

Обсъдени бяха в детайли всички спорни въпроси, възникнали след решението на Министерския съвет за реализация на втора фаза за държавната помощ от 51 млн. лева. „Волята на държавата е тези средства да бъдат дадени на фирмите и да бъдат върнати на гражданите, като се гарантира максимална прозрачност“, заяви министър Балтова. Бяха обсъдени различни хипотези и начините туроператорите да получат средства за понесените щети. Експертите разясниха, че дискусията е по документ, който е създаден още през април и дава необходимата законова рамка.

С оглед улесняване на кандидатите за целевата безвъзмездна държавна помощ, министерството на туризма се ангажира да проведе онлайн разяснения за туроператорите, така че фирмите да са напълно наясно с начините за попълване на декларациите и информацията, която е необходимо да предоставят.Анкета

Ще ходите ли на заведения и събития със зелен сертификат?


Резултати