Новини Турагенции

Туроператорът Бохемия възстановява чартърите до Канарските острови

   
Туроператорът Бохемия възстановява чартърите до Канарските острови

Туроператорът „Бохемия“ възстановява чартърната си програма до Канарските острови в партньорство с „Онекс тур“. Полетите ще бъдат с българската авиокомпания BH Air до Тенерифе и започват от 25 август 2021 г., заяви за TravelNews Байко Байков, управител на „Бохемия“. Те ще продължат всяка сряда през септември и след това през 2022 г. Байков обясни, че са започнали да правят Канарските острови преди 10 години. Заради пандемията не са успяли миналата година и през месец май тази година.

Цените започват от 1330 лв. на човек

в зависимост от избрания хотел. В сумата влизат самолетни билети, багаж, 7 нощувки на база закуска и вечеря, трансфери и застраховки. Допълнителните екскурзии се заплащат.

Туроператорът предлага на място посещение на Пуерто де ла Крус.

Това е вторият най-гъсто населен район на островите, където започва да се развива туристическата индустрия на Канарските острови. Основната забележителност е катедралата "Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия". В нея се намират едни от най-почитаните олтари на острова – "Девата Кармен от Пуерто де ла Крус" и "Голямата сила на Бога".

Има възможност за екскурзия до остров Ла Гомера.

Пътуването е с ферибот до пристанището Сан Себастиян – столицата на остров Ла Гомера, от където започва изкачването до Национален парк "Гарахонай" – субтропична гора и биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Спирка в защитена местност "Ла Лагуна Гранде". Отпътуване през националния парк към селищата Ермигуа и Агуло – обяд в местен ресторант с демонстрация на традиционния за острова "свиркащ начин на говорене". Връщане в Сан Себастиян.

Интерес за туристите представлява посещението на тематичния парк "Сиам Парк", който е най-големият воден парк в Европа. Разположен е на площ от 185 квадратни километра в планината Адехе, в южната част на Тенерифе. Посетителите могат да сърфират на гребена на гигантски вълни, да се спускат по високоскоростни пързалки или да вдигнат адреналина си, преминавайки покрай басейн с акули. "Siam Beach" има най-високите изкуствени вълни в света, идеални за тези, които искат да овладеят изкуството на сърфирането. Така наречената "Мощна кула" е сред най-големите атракции: достига височина 28 метра и представлява вертикален плъзгач, който се спуска покрай басейна с акули.

С екскурзията до Сан Кристобал де ла Лагуна

и Санта Крус разглеждате студентския център на остров Тенерифе. С пешеходна разходка в централната част на града виждате площад "Аделантадо", Доминиканският манастир, сградата на кметството, катедралата на Ла Лагуна. Отпътуване за столицата на остров Тенерифе – Санта Крус де Тенерифе, най-големият град и основен административен център на автономна област Канарски острови. Кратка пешеходна разходка в централната част на града: площад "Испания", главната търговска улица.

Следобяд се отива до плажа със златни пясъци Лас Тереситас. Разположен в северната част на Тенерифе, само на 8 км от столицата Санта Крус, този невероятен плаж е създаден през 70-те години на миналия век. Превърнал се е в символ на острова благодарение на плажната си ивица, дълга 1,5 км и златен пясък, специално донесен от пустинята Сахара. Към него има изграден каменен вълнолом, който допринася плажът да бъде много спокоен, без вълни и подходящ за семейства с деца.

Друга програма представя северната част на острова -

Пуерто де ла Крус за Ла Оротава – град, известен с изключителната си архитектура. В него може да видите църквата "Сан Агустин", сградата на лицея, сградата на кметството, къщата с балконите, катедралата "Нуестра сеньора де ла Консепсион". Долината на Оротава е прочута със своите великолепни пейзажи, увенчани с вулкана Тейде, тропичния климат и прекрасните градини. Отпътуване към  Икод де лос Винос – дом на най-голямото и високо драконово дърво в света.

Голям интерес буди разходката с туристически кораб "Шогун" и

наблюдението на делфини в естествената им среда.

Тенерифе е второто най-популярно място в света, където може да се видят делфини и китове пилоти. По време на пътуването ще може да съберете загар от топлите слънчеви лъчи, да плувате в красивият залив Маска с кристална вода и да обядвате на кораба.

Не е за изпускане целодневната екскурзия до национален парк "Тейде".

Това е един от най-посещаваните в Испания и в света национални паркове, известен със своите спиращи дъха гледки. През 2007 г. е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Самият връх Тейде е висок 3718 м. – най-високата точка не само на Канарските острови, но и в цяла Испания. Отпътуване от Пуерто де ла Крус към Агуамаса. Спирка при скалните образувания "Маргарита де Пиедра". След като се достигне национален парк "Тейде" се продължава с автобуса към Бялата планина до 2356 м. надморска височина, от където при подходящи метеорологични условия туристите имат възможност да се изкачат с лифт до горната станция на височина 3555 м. срещу допълнително заплащане на място – 27 EUR на турист билет за изкачване с лифт. От там се откриват страхотни гледки към островите Ла Гомера, Йеро, Палма и Гран Канария.

Туристите, които не се изкачват с лифт до 3555 м. височина, имат панорамна обиколка с автобус на калдерата на Тейде: посещава се вулканичният комплекс "Los Roques de Garcia" и наблюдателна площадка в долината Уканка. След като автобусът вземе туристите от лифта, обиколката продължава покрай Исаня, където се намира Центърът за проучване и изследване на атмосферата. Достигат се панорамните площадки "Тортата", "Площадката на Злото", "Фонтаните на Джоко" и "Ортуньо", спускане към Есперанса. Непосредствено преди Пуерто де Ла Крус туристите ще се насладят на най-красивия в света пейзаж според германския географ Александър фон Хумболт от едноименната панорамна площадка с неповторима гледка към Тейде и Атлантическия океан.

Не на последно място на Канарските острови трябва да се види

тематичният парк "Лоро Парк", разположен в курорта Пуерто де ла Крус на площ от 13,5 хектара. Това е атракция номер едно на Тенерифе и задължителна спирка за всеки посетител на Канарските острови, истинско райско кътче, където могат да бъдат видени различни екзотични растителни и животински видове. Първоначално е бил създаден като парк само за папагали, откъдето идва и името му, но в последствие се превръща в най-добрия парк в Европа. Тук може да се гледат различни представления, които се организират – шоу с тюлени, делфини и впечатляващото шоу с косатки. На територията на парка се намира и най-големият пингвинариум, осигуряващ на своите обитатели антарктически климат – в рамките на деня тук пада сняг с общо тегло 12 тона.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати