Оферти

Париж Mon Amour с 4 нощувки

   
Париж Mon Amour с 4 нощувки

ФРАНЦИЯ - ПАРИЖ

Предложение на туроператора Dary travel

 
 
 
 
 
 

ПРОГРАМА

 

Дата: Изхранване Tурист в двойна стая Eдинична стая Tрети възрастен Дете (0-11.99 г.)
02.08.2021 Нощувка и закуска 899.00 лв. 1149.00 лв. 899.00 лв. 817.00 лв.

 

Ден 1: Полет София - Париж

Възможност за двупосочен трансфер от Вашия град до София (доплаща се по желание). Сборен пункт на летище София, два часа преди полета ни до Париж. Излитаме в 14:00 часа и кацаме 16:00 часа във френската столица, следва трансфер до хотела (доплаща се по желание). Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 2: Париж

Закуска. Свободно време или възможност да се включите в целодневния ни тур „Величието и луксът на Париж” (доплаща се по желание).
Днешният ни тур ще ни запознае с културата, духа, изкуството и бурната история на Париж. Обиколката ни ще премине през някои от най-емблематичните места на Френската история –площад „Конкорд”, където в момента се извисява огромен обелиск, а по време на Френската революция, именно тук биват обезглавени на гилотината Луи XVI-ти и Мария Антоанета. Ще видим и неокласическото бижу – църквата „Света Мария Магдалена” известна като Мадлената, Парижката Опера Гарние - ювелирният шедьовър на Шарл Гарние.

Почитателите на шопинга могат да посетят един от най-луксозните и уникални като архитектура търговски центрове в света  – Галери Лафайет. А когато сме в Париж, няма как да не говорим за великия пълководец - Наполеон Бонапарт. Стъпвайки на площад Вандом ще видим огромната колона, която напомня за най-великата победа на Наполеон – битката при Аустерлиц. Обиколката ни ще завърши пред най-посещавания музей в света – Лувър (разглежда се отвън) някога бил един от най-внушителните дворци в света, днес тук се помещава огромна част от световното културно наследство. Тези от Вас, които желаят, могат да посетят музея индивидуално (Цената на билета не е включена в цената на тура. Dary Travel ще Ви съдейства за билети)

На другия бряг на река Сена, в непосредствена близост се намира сградата на бившата железопътна гара, днес един от фундаменталните музеи в Париж – Орсе, тук може да видите отпечатъка от гения на художници като МонеМанеСезанВан Гог, Писаро, Реноар и др.

Вечерта имате възможност да се включите в допълнителния тур „Айфеловата кула” (доплаща се по желание).
Безспорно Айфеловата кула е една от най-разпознаваемите забележителности в световен мащаб и символ на Париж. Тя е свидетелството за техническия и инженерен апогей, в който се намирал града в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Преди да се качите на кулата ще имате възможност да направите няколко незабравими снимки от площад Трокадеро откъде по-късно може да наблюдавате и впечатляващото светлинно шоу, в което Айфеловата кула се превръща в един грандиозен светлинен лъч. Нощувка.


Ден 3: Париж

Закуска. Свободно време или имате възможност да се включите в допълнителния тур „Сърцето на Париж” (доплаща се по желание).
Каквото и да се каже за Париж ще бъде недостатъчно - град на светлините, любовта, изкуството, архитектурата, модата… Място, което вдъхновява, превръща и най-смелите Ви мечти в реалност – тук дори най-самотната душа преоткрива трепета на сърцето си! Пренесете се във времето с нашата обиколка „Сърцето на Париж”, за да проследим как се е появил този величествен град, като ще започнем от най-старата част, която свидетелства за това – остров Сите. Поразяващите архитектурни шедьоври на катедралата Нотр ДамКметството и на мрачният замък Консиержери. Разбира се няма да пропуснем и  една от най-романтичните гледки на Париж, която напомня за миналото – букинистите – продавачите на стари и антикварни книги. Време за обяд в автентичните ресторанти в Латинския квартал (не е включен в цената на тура).

Ранния следобед ще Ви дадем възможност да се включите в полудневния ни тур „Из красотите на 8-ми арондисман” (доплаща се по желание). Този тур ще ни отведе до най-известния и красив булевард в света – „Шанз-Елизе”. Нашата обиколка ще започне от грандиозния монумент – „Тримуфалната арка”, където ще чуем военния и житейски път на Наполеон Бонапарт, след което ще достигнем до две изключително интригуващи сгради, а именно Гран Пале, която със своя разкош гордо се извисява над намиращата се срещу нея, не по-малко впечатляваща „Пти Пале”, където днес се помещава „Музеят на изящните изкуства”. След като преминем през чудновато украсения мост в стил Александър III-ти, издигнат за възпоменание на руско-френския съюз, пред нас ще се открие величественото здание на „Домът на инвалидите”, построен по поръчка на Краля Слънце, днес тук се помещава Военният музей, с най-богатата колекция в Европа и именно тук са тленните останки на император Наполеон Бонапарт.
Нощувка.


Ден 4: Париж

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителен тур „Монмартър и Мулен Руж”(доплаща се по желание).
Париж има много лица, а определено артистичното му такова се намира на „Планината на мъчениците” – Монмартър, тук ще се докоснете до духа и атмосферата на бохемите, на хората на изкуството, тук всяко едно кътче носи своята собствена неподправена история. На върха на хълма се намира и снежнобялата базилика Сакре Кьор, един от незаменимите символи на Париж, изкачвайки се до нея ще направим една съзерцателна пауза, в която ще пийнем по чаша бяло френско вино, докато Париж остава пред нас, като на длан. Преминавайте през тесните калдъръмени улички, притиснати от контрастните къщички, в един момент пред нас ще се открие екстравагантното и най-известно кабаре в света – „Мулен Руж” – храм, в който се съхранява традицията на танца кан-кан и женската съблазън.

Вечерта възможност за допълнителен тур „Разходка с корабче по Сена”(доплаща се по желание).
Река Сена винаги е била в основната на създаването, укрепването, развитието на  Париж, ние ще имаме великолепната възможност да се впуснем с корабче по нея и да разгледаме Париж от един друг ъгъл. Ще видите „Градът на Светлините” в най-яркия му блясък. След разходката с корабче, възможност за вечеря в традиционен френски ресторант, където ще може да опитате някои гастрономически изкушения (вечерята не е включена в цената на тура)

Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 5: Полет Париж - София

Закуска. Свободно време или имате възможност да се включите в допълнителния тур "Версай "(доплаща се по желание). 

Сутринта отпътуване за Версай на 20км от Париж. Дворецът на Луи XIV – Кралят слънце, е нещо, което трудно може да се опише с думи. Емблема на кралската власт и забавленията на френската монархия, той се счита за един от най–красивите дворци в цяла Европа. Всичко тук е впечатляващо и грандиозно, което е обяснимо, като се има предвид, че тук са живеели 10 000 души – целият кралски двор и прислуга. Ще се разходим из парадните зали, подчинени на представата за планетите, които се въртят около Слънцето. Ще обърнем внимание и на Огледалната зала, покоите на краля и кралицата, залите на Аполон, на Мира и на Войната, изобилстващи от злато, скъпи мебели и впечатляващи произведения на изкуството.
Отделете достатъчно време за великолепните градини на Версай - разположени на площ от 100 ha, градините са проектирани в елегантен стил с фонтани, оранжерия, много водни пространства (Голям канал - широк 62 метра и дълъг около 2 км, малък канал, басейни). Непременно отидете и до Големия и Малкия Трианон - още два двореца, примери за разкошния дворцов живот на Версай. 

Привечер се отправяме с трансфер (доплаща се по желание) до Летище Бове за полета ни до София в 19:15 часа. Късно вечерта в 23:00 часа кацаме на Летище София.


Забележка: * Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.

*Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и Dary Travel не гарантира за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

- Посочените цени са в лева, на човек за посочения период. 
- Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. 


Цената включва:

  • Самолетни билети София – Париж – София;
  • Малък ръчен багаж 40/30/20 см до 10 кг;
  • 4 нощувки със закуски в хотел 3*  в района на Париж;
  • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица до 69.99 години;
  • Летищни такси в размер на 40 евро на човек;
  • Водач от Dary Travel по време на цялото пътуване;
  • Възможност да се включите в допълнителните турове с екскурзовод на български език;;
  • Безжична аудио система по време на обиколките.

Цената не включва:

  • Трансфери летище – хотел – летище 40 евро (доплаща се по желание);
  • Допълнителен чекиран багаж до 10кг или до 20 кг;
  • Допълнителни екскурзии и входни такси;
  • Сити такси в размер на 4 евро на човек/ден - заплаща се лично на рецепция от туриста;
  • Двупосочен трансфер от Вашия град до сборен пункт в София;
  • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 70 години.

Допълнителни екскурзии:

  • Тур „Сърцето на Париж” – 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
  • Тур „Айфеловата кула” - 30 евро за възрастен, 15 евро за дете - с включен билет до 2-ри етаж; По желание се доплаща за последен етаж на кулата.
  • Тур „Величието и луксът на Париж“ - 30 евро за възрастен, 15 евро за дете (не включва цената на билет за Лувъра);
  • Тур „Монмартър и Мулен Руж“ - 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
  • Тур „Из красотите на 8-ми арондисман“ - 30 евро за възрастен, 15 евро за дете;
  • Тур „Разходка с корабче по Сена” 20 евро за възрастен, 10 евро за дете.
  • Тур „Версай” 130 лв за възрастен, 117 лв за деца и младежи до 25.99 години.
  • Билет за Лувъра - 35 лв за възрастен, деца и младежи до 26 ненавършени години, граждани на ЕС - безплатен вход. Посещението е индивидуално и не включва екскурзовод.

Препоръчваме допълнителните екскурзии да се заявяват и доплащат в офисите на туроператора, заплащане на място цената не е възможно.

Двупосочен трансфер от вашия град до сборен пункт Летище София:

  • Враца (от автогарата) / 20 лв.
  • Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.
  • Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.
  • Плевен (от офиса на бул. Данаил Попов 12) /20 лв.
  • Пазарджик (от Шел на АМ Тракия) / 39 лв.
  • Пловдив (пред автогара “Юг”) / 39 лв.

За трансфери от градовете Стара Загора, Нова Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, направете 

УСЛОВИЯ

 
Плащания  
до 1 дни след Резервация  50%
до 30 дни преди Тръгване  100%
 
Неустойки  
за Анулация до 18 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 19 дни преди Тръгване 80%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%
за Промени до 18 дни преди Тръгване 100%
за Промени до 19 дни преди Тръгване 80%
за Промени до 30 дни преди Тръгване 50%
УСЛОВИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ

 

ДРУГИ УСЛОВИЯ ПО ПРОГРАМАТА

  • Необходими документи: лична карта и/или задграничен паспорт;
  • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
  • Деца, пътуващи с един или без родители, представят по време на пътуването нотариална декларация и копие от единия или двамата родители;
  • Начин на плащане: за автобусни програми депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане до 14 дни преди отпътуване;
  • Начин на плащане: за самолетни и комбинирани програми депозит в размер на 50 % от пакетната цена и доплащане до 30 дни преди отпътуване;
  • Промени по договора за организирано пътуване, откази и анулации:
  • *За организирано пътуване, осъществявано с автобус :

  • *При отказ или промяна 1 ден след плащане на депозита и/ или до 30 дни преди датата на отпътуване се удържа 20% от стойността на организираното пътуване по договор;
  • *Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на организираното пътуване по договор;
  • *При 14 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на организираното пътуване по договор.
  • *За организирано пътуване, осъществявано със самолет :

  • *При отказ или промяна 1 ден след плащане на депозит и/ или до 30-ия ден преди датата на отпътуване се удържа цялата стойност на внесения депозит /по самолетни екскурзии или комбинирани екскурзии/;
  • *Между 29-ия и 19-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на организираното пътуване по договор;
  • *При по-малко от 18 дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване по договор.
  • Информация за хотели се предоставя на туриста след заплатено капаро.
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване;
  • Настаняването по седалки в самолета се осъщестява на произволен принцип и Агенцията не гарантира места едно до друго;
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
  • За всяка екскурзия се предвижда минимален брой участници;
  • Допълнителните екскурзии и входните такси към тях, които не са включени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане. За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
  • Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по-висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
  • Настаняването в Тройна/Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора. Туроператорът не може да гарантира, че допълнителното легло ще е стандартно единично.
  • Ако турист се записва сам и не желае да доплати за единична стая, то се комбинира с лице от същия пол. При записан нечетен брой туристи за комбинация е възможно ползването на тройна стая.
  • Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност;
  • Терминът “Свободно време” в туристическата програма означава, че през това време персоналът на Организатора и автобусът не са на разположение на туристите;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Армеец";
  • Туроператорът е сключил застрахователен договор „Отговорност на туроператора" със застрахователно дружество ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 00088321/13062110000264/30.04.2022 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, Софийски Корпоративен Център, ЗК "Лев Инс" АД, бул. Цар Борис III 136 В, ЕИК 12130788, тел +359 2 8055333.

ПОЛЕЗНО

Входни такси по желание:  

Париж

  • Базилика Сакре Кьор – комбиниран билет за купола и криптата - 8€, деца 4-16г. - 5€
  • Тримфуалната арка – 8-12€, безплатно за лица под 18г.
  • Музея Орсе - 12€,
  • Музей Роден – 11.30€
  • Пантеона - 7€; 18-25г. – 4.50€; безплатно за лица под 18г.
  • Сент Шапел – 8.50€; безплатно за лица под 18г. и граждани на ЕС от 18-25г.

* За ваше улеснение, сме направили селекция на най-посещаваните музеи и туристически забележителности в градовете, включени в тази програма. Тези цени са валидни към 20 март 2018 г. Те са информативни и Dary Travel  не се обвързва с тяхната абсолютна точност. 


Часово време: 

  • България 12 ч. - Франция 11 ч.

Парична единица:

  • Франция - Евро (EUR) - 1 € = 1,9558 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ФРАНЦИЯ

1. Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани:

Съгласно стратегията на френското правителство за отваряне на границите, считано от 9 юни 2021 г. условията за пътуване до Франция са различни в зависимост от държавата, от която пристига лицето. Степента на разпространение на вируса и на санитарната ситуация определят съответната държава като попадаща в „зелена“, „оранжева“ или „червена“ зона. Информация относно класификацията на страните може да бъде намерена на следната страница на френското правителство:
HTTPS://WWW.GOUVERNEMENT.FR/INFO-CORONAVIRUS

Към момента класификацията на страните е следната:

- „зелена“ зона – страните, в които не се наблюдава активна циркулация на вируса, нито вариантите му, които будят тревога – това са държавите от европейското пространство /включително България/, Австралия, Южна Корея, Израел, Япония, Ливан, Нова Зеландия, Сингапур;

При пътуване до Франция от страни от „зелена“ зона /включително от България/ е необходимо представянето на:

- удостоверение за негативен PCR тест или антигенен тест, направен до 72 часа преди отпътуването
или
- сертификат за завършена ваксинационна схема.

Не е необходимо да бъдат посочени мотиви за пътуването към или от Франция към страните от „зелена“ зона.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати