Новини Транспорт

Ер Франс предлага билетите да съдържат здравна информация

   
Ер Франс предлага билетите да съдържат здравна информация

Ер Франс (Air France) ще предложи на клиентите си да включи в билетите им и необходимите за пътуване здравни данни, така че да се ускори преминаването им през летищния контрол, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Няколко дни преди пътуването пътниците ще получат писмо по електронната поща, с което ще бъдат поканени да изпратят медицинските си документи чрез онлайн платформа, уточни днес в комюнике авиопревозвачът. Това се случва четири дни, след като бе съобщено, че здравният сертификат ще се изисква и при пътувания на дълги разстояния във Франция. Тези документи ще бъдат проверени и ако са в съответствие с изискванията, на клиента ще бъде изпратен имейл с потвърждение.

В такъв случай на бордните карти ще бъде написано "Готов за летене" (Ready do Fly) и служителите на Ер Франс на летището ще могат бързо да обработват документите на тези пътници в деня на заминаването, информира компанията.

Тази безплатна услуга, която е по избор на клиента, улеснява и придвижването на пътниците на летището, тъй като се избягват последователните проверки, изтъква "Ер Франс". Платформата за подаване на медицинските документи ще спазва европейските права за защита на личните данни, подчерта говорител на френския авиопревозвач. Качените документи на пътниците се съхраняват временно и за точно необходимото време за проверката, след което се унищожават.

На фона на заплахата от делта варианта на COVID-19, президентът на Франция Еманюел Макрон обяви в понеделник, че здравният пропуск ще се изисква и при пътувания на дълги разстояния (влакове, автобуси, самолети). Те ще са достъпни само за ваксинирани хора и за пътници с отрицателен тест за COVID-19.
За пътуване със самолет към друга страна вече е въведено задължително представяне на сертификат за имунитет или отрицателен тест, припомня АФП.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати