Турагенции

ТЕЗ тур организира чартърни полети до Калабрия в Италия

   
ТЕЗ тур организира чартърни полети до Калабрия в Италия

Италия несъмнено е сред най-популярните дестинации за лятна ваканция. От както страната отвори границите си за туристи през май месец се забелязва огромен интерес, на който сякаш дори пандемията не е повлиял. Държавата има много какво да предложи на посетителите си - от древна история, забележителна природа и изкуство до храна, вино и Dolce Vita. Разбира се, всеки от регионите е изключително различен сам по себе си и преживяването в Рим, Сицилия и Амалфи ще е напълно различно.  

 

Един от големите туроператори “ТЕЗ тур” (TEZ Tour) организира почивка до една от по-малко известните области в Италия - Калабрия.  

 

Това е един от най-старите региони  

 

и се разполага точно на върха на БотушаУникалното на това място е спиращият дъха пейзаж, който не може да се види никъде другаде. Калабрия е заобиколена от високи планински върхове от едната страна и дълга кристалносиня плажна ивица от другата. Също така регионът е богат на културни забележителности. По брега и в морето могат да се открият много древногръцки руини и останки от кораби. Това прави мястото идеално за любителите водолази и изследователите по  душа. Освен това посетителите ще имат перфектната възможност да се потопят в италианската реалност и да се насладят на живописни тесни улички, цветни плажни вили и dolce far niente (италианската идеология за сладостта от това да не правиш нищо) 

 

Туроператорът предлага екскурзия с начална дата всеки вторник от 7 септември до 5 октомври 2021 г. включително, съобщиха от компанията.  

 

Цените започват от 897 лв на човек  

 

и включват: самолетен билет София - Ламеция Терме София с чартърен полет на авиокомпания GullivAir с 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 7 кг, пътнически и летищни такси, организиран транспорт от летището до хотела, както и за допълнителните екскурзии, и 7 нощувки в хотел. “ТЕЗ тур” предлага над 10 хотела, от които клиентите могат да избират. Всеки от хотелите е с чудесно разположение в близост до морето и разполага с всички нужни удобства. Бейзат Туналъ, генерален представител на “ТЕЗ тур” у нас гарантира, че гостите ще останат очаровани от облсужването и качеството в комплексите, независимо дали се спрат на по-бюджетен 3-звезден хотел или на луксозен бутиков такъв.  

Към екскурзията ще се присъедини и представител на туроператора с руски/английски език. Допълнително всеки от клиентите ще получи и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19 и застраховка "Отмяна на пътуванес лимит 1000 лева /с включен покрит риск за COVID-19 при положителен PCR тест/. 

На място клиентите ще могат да запазят своите допълнителни екскурзии, в случай че са решили да не си почиват на брега през целия си престой.  

 

Някои от най-интересните места  

 

в непосредствена близост са Ламеция Терме са Тропея и нос Ватикано. Те са считани за двете перли на Тиренското крайбрежие на Калабрия. Градът предлага зашеметяващи гледки от градските тераси, построени върху скалите надвисващи над морето, а на нос Ватикано може да се види прочутият фар, откъдето се откриват незабравими панорамни гледки към Калабрия, Еолийските острови и Месинския проток. Носът се характеризира със скали, заливи, кристално чисто море и бели пясъчни плажове. 

 

В някои от другите допълнителни екскурзии туристите могат да посетят Пицо Калабро, Еолийските острови, Бари и Капо Колона.  

 

Едно от най-интересните преживявания  

 

обаче предлага пътуването до Джунгри, което включва дегустация на типични местни продукти. Тази екскурзия запознава туристите с провинциалния живот в Калабрия. Джунгри, град, разположен на 571 метра надморска височина от северната страна на планината Поро, е един от най-интересните селскостопански центрове в Калабрия. Там освен забележителните пещерни къщи, посетителите ще се отбият и в традиционна ферма, където ще могат да опитат и закупят типичен каламбрийски салам, вино, сирене и зеленчуци.  

 

Калабрия е идеалното място  

 

за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Регионът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Калабрийският пейзаж, със своите древни реликви и модерни ферми, е подходящия фон за всяко пътуване и определено е дестинация, която не е за изпускане. Районът е богат на изкуство, религия, история и култура и ще заплени всеки от посетителите си.  

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати