Новини Транспорт

Air France стартира иновативна услуга за проверка на здравни документи

   
Air France стартира иновативна услуга за проверка на здравни документи

•    Иновативна услуга, с която клиентите могат да проверят всичките си здравни  документи преди да отидат на летището
•    Без стрес в деня на отпътуване, чрез премахване на последователни проверки
От началото на пандемията с COVID -19, Air France прави всичко възможно, за да подпомогне своите клиенти, като им предоставя пълна информация за изискваните здравни документи от държавите, до които пътуват. Тази информация се актуализира в реално време на уебсайта airfrance.traveldoc.aero.
С “Ready to Fly” („Готов за полет“) авиокомпанията отива една крачка напред, като предлага на своите клиенти сигурността да знаят, че притежават всички здравни документи, необходими за пътуването им, още преди да пристигнат на летището.
Няколко дни преди пътуването клиентите получават имейл с покана да качат здравните си документи на онлайн платформа на Air France. След това документите се проверяват и ако са пълни и верни, на клиента се изпраща съобщение за потвърждение. Издадените бордни карти получават обозначение “Ready to Fly”, което позволява да бъдат обработени бързо от екипите на Air France на летището в деня на заминаването.
Ако документ липсва или е непълен, клиентите получават съобщение с известие, приканващо ги да осигурят липсващите документи или да ги представят на летището в деня на пътуването си.
С “Ready to Fly” Air France гарантира на своите клиенти спокойно начало на пътуването, знаейки, че разполагат с всички необходими документи. Тази безплатна и незадължителна услуга със сигурност елиминира и напрежението на клиентите преди полет, като същевременно намалява и броя на последователните проверки.
Преди постепенното въвеждане до нарастващия брой дестинации през лятото, новата услуга премина успешно тестовете през месец юни, а от 17 юли вече е достъпна за полети от Париж до Корсика и френски отвъдморски дестинации.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати