Новини Турагенции

Над 400 млади българи отиват на парти екскурзия в Будва

   
Над 400 млади българи отиват на парти екскурзия в Будва

Туроператорът „Рапсоди травел България“ прави за шеста поредна година парти екскурзия до Будва в Черна гора. До момента имаме записани над 400 млади българи по двете програми – автобусна и самолетна с директен чартър от София, обяви за TravelNews Зорница Танева, управител на компанията. Тя уточни, че са останали още много малко места. Тръгването е на 23 август 2021 г. с автобус и на 24 август с чартъра. „Това е едно приключение на брега на Адриатическо море с много партита. Туристите могат да се насладят допълнително на многоликото очарование на Будва, който е перлата в короната на Черна гора. Очакват ни спиращи дъха гледки, места, пълни с многовековна история, безспирен купон и всичко това заедно с много млади хора от Балканите“, обясни Танева.

Цената на автобусната програма започва от

399 лв. на човек в зависимост от избрания хотел. В цената влизат 5 нощувки със закуски в избрания хотел в стаи с 3- 4 легла, транспорт с модерни туристически автобуси, представител на агенцията по време на пътуването и цялостна организация, и посрещане на място.

Екскурзията със самолет започва от 599 лв. на човек в зависимост от хотела и в нея влизат 5 нощувки със закуски в избрания хотел в стаи с 3- 4 легла, самолетен билет София - Подгорица – София, 20 кг. чекиран багаж, салонен багаж до 5кг. /макс. размер до 55 x 38 x 20 cm/, летищни такси, трансфер летище/ хотел/ летище.

За самостоятелни стаи се заплаща допълнително. В цената не влизат още местна туристическа такса 1.5 евро на ден, която се заплаща на място, туристическа застраховка пътуване в чужбина с покритие 5 000 евро - 7 лв., допълнителни екскурзии, разходи от личен характер, застраховка "Отмяна на пътуване". Парти гривната струва 25 евро. Тя дава достъп до определени дневни и нощни партита, организирани на място в Будва.

Стария град на Будва ще върне туристите в миналото,

за да ни разкаже своята над 3500 – годишна история. Обградена от масивни укрепителни стени, наследени от 4-вековното венецианско управление (1420 – 1797 г.), Будва е същинска културна съкровищница. Вратите, обковите, прозорците, балконите и множество други детайли пазят стила на пищната Венецианската република, а между ренесансовите сгради е приютено наследство от гръцката и римската цивилизации (легендите, за които са живи и до днес сред местното население).

Кокетно сгушил се върху малък полуостров сред водите на Адриатика, старият град на Будва е съхранил автентичната средновековна архитектура. Мрежата от тесни улички и алеи между малките площади с ценни паметници на културата от различни епохи е защитена с укрепителна система от порти, стени и кули, която е била построена срещу турската инвазия през XV в.

Пет входа водят към вътрешността, където ще видите три главни църкви („Свети Иван” от VII в.,„Света Богородица” от IX в. и „Света Троица” от началото на XIX в.), малката църква „Свети Сава” от XIV в., римските бани от III – IV в., цитаделата (която днес се използва за театрална сцена) и Археологическия музей, в който са събрани всички артефакти от множеството средиземноморски култури, участвали в историята на Будва.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати