Новини Събития

Полина Карастоянова: Алиансът Българско Черноморие ще бъде най-модерната платформа

   
Полина Карастоянова: Алиансът Българско Черноморие ще бъде най-модерната платформа

В ефира на БНТ Полина Карастоянова, изпълнителният директор на Националния борд по туризъм, сподели, че на 30 юли в Златни пясъци ще бъде учреден Алианс "Българско Черноморие”. До сега не е правено нищо подобно и се смята, че новата дигитална платформа www.bulgaria-blacksea.com ще е сред най-модерните. 

 

"Това е начинът, по който съвременният свят говори на международните туристически пазари. Учредява се от най-големите инвеститори по Българското Черноморие” заяви тя. В допъление изрази мнението си относно сигналите, които потребителите подават, че са им искани нерегламентирани такси за една или друга услуга по Черноморието. Тя има основания да вярва, че това са единични случаи.

 

“Двете страни, които трябва да имат отношение, да регулират и да  предоставят услугата в туризма са от една страна държавата, а от другата - концесионерите. Смятам, че потребителите трябва да бъдат извадени от този триъгълник, който се получава и създава неудобство и негативно отношение. Най-простият начин е с предстоящите промени в законодателството с инициативата на Министерство на туризма и бранша, държавата да поеме целия бранш” сподели Карастоянова.

 

Според нея държавата трябва да плаща концесионните такси на концесионера, а концесионерът да управлява услугата. По темата добави: “"Концесионирането или аутсорсването на определени дейности, за които администрацията няма ресурс или капацитет, е нещо интелигентно и нормално. В целия свят това се прави”.

 

Полина Карастоянова сравни българския туристически пазар с този в Гърция и Турция. Тя заяви, че те са в пъти по-големи и могат да си позволят да предлагат услугите си на по-ниски цени. Това обаче се оказва невъзможно за България, тъй като малкият пазар не предразполага към качествен туристически продукт за малко пари.

 

Именно поради тази причина се учреждава Алианс “Българско Черноморие”. Според Карастоянова чрез дигиталната платформа www.bulgaria-blacksea.com българският туризъм най-накрая ще влезе в 21 век. “В туризма е време за една голяма промяна! Ние правим нашата първа стъпка.”, заключва тя.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати