Новини

Италианският посланик Джузепина Дзара: България е скрито съкровище

   
Италианският посланик Джузепина Дзара: България е скрито съкровище
Снимка: БГнес

„България е скрито съкровище, но е малко позната на италианските туристи. Трябва да бъде организирана стратегическа промоция на страната в сферата на туризма, защото тя има много какво да покаже“. Това каза в интервю за Радио Варна посланикът на Италия у нас Н.Пр. Джузепина Дзара.

По време на посещението си във Варна посланикът се срещна с кмета на града и с областния управител. „Основното което коментирахме е как може да се подобри инфрастуктурната свързност на Варна със столицата и с другите страни. Добрата инфраструктура е едно от най-важните неща, когато говорим за туризъм и тя може да спомогне за това България да бъде по-позната за хората в Италия“, каза още посланикът.

Помолена да коментира политическата ситуация у нас, която много напомня тази в Италия преди години, Джузепина Дзара заяви: „Това е демокрацията. Политически сили трябва да говорят помежду си за да успеят да съставят правителство“.

На въпрос: „На фона на немалко разногласия между страните-членки, знае ли всъщност ЕС каква е неговата цел сега и за в бъдеще?“, Джузепина Дзара отговори: „Европа това сме ние. Страните в Обединена Европа са нейните строители. Ние трябва да говорим и да обсъждаме, за да определим собствените си цели“.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати