Транспорт

Летище Дубай очаква ръст на туристите

   
Летище Дубай очаква ръст на туристите

Държавният летищен оператор на Дубай очаква "скок" на пътническия трафик през идните седмици и месеци. Това заяви днес главният му изпълнителен директор Пол Грифитс, след като Обединените арабски емирства (ОАЕ) обявиха облекчаване на ограниченията за пътуване от африкански и азиатски страни, предаде Ройтерс.
Държавата от Залива, която е голям международен център за пътувания, съобщи вчера, че ще отмени на 5 август забраната за транзитни полети. Местаната авиокомпания Емирейтс (Emirates) уточни, че мярката се прилага за пристигащите от 12 страни, включително от водешия пазар Индия.
Тази седмица ОАЕ ще премахне и забраната за влизане на лица, които са посетили Индия, Пакистан, Шри Ланка, Непал, Нигерия или Уганда през последните 14 дни. Те обаче ще трябва да имат валидно местожителство и да са сертифицирани от местните власти като напълно ваксинирани.
Грифитс заяви, че Дубайското международно летище е "готово да се справи с очаквания скок през идните седмици и месеци", след като ограниченията бъдат смекчени.
Летището се стреми към 8 процента ръст на пътникопотока тази година до 28 милиона души. През 2019-а, годината преди настъпването на пандемията, бяха обслужени 86,4 милиона пътници. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати