Новини Турагенции

РВД обяви обществена поръчка за самолетни билети за 2 млн. лв.

   
РВД обяви обществена поръчка за самолетни билети за 2 млн. лв.
  BULATSA

Ръководството на въздушното движение (РВД) обяви обществена поръчка на стойност 2 млн. лв. Организацията цели с поръчката да осигури самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания на служителите на ДП РВД. Това видя TravelNews в регистъра на поръчките.

 

Целта на обществената поръчка е да избере изпълнител, който да организира служебните пътувания по въздух и да осигури съпътстващи услуги на командировани лица от РВД. Изпълнението на обществената поръчка трябва да следва високите изисквания на институцията. Сред тях са: възможност за приемане и изпълнение на заявки от 8:00 ч. до 18:00 ч. всеки работен ден, 24-часова телефонна връзка за обслужване и най-малко 3 (три) конкретни предложения за пътуване, освен когато това е обективно невъзможно. 

 

РВД търсят надежден изпълнител на обществената поръчка, който да им осигури безпроблемно пътуване и да асистира на служителите на РВД при нужда. Крайният срок за подаване на оферти е 12 август 2021. Те ще бъдат оценявани въз основа на икономически най-изгодна оферта, която се определя по следния критерий: .

 

К compl = К1 x 0,50 + К2 x 0,30 + К3 x 0,20, където:

 

К compl – е комплексната оценка на съответната оферта, с максимален брой точки 100, формирана от следните показатели:

 

К1 – размер отстъпка (в %) от цената на самолетния билет без летищните такси, такси „Сигурност“ и други такси, свързани с въздушния превоз и установени от местното законодателство по всяка дестинация – с относителна тежест 0,50 в комплексната оценка;

К2 – брой закупени от Възложителя самолетни билети, при достигане на който участникът предоставя на Възложителя по 1 (един) безплатен самолетен билет – с относителна тежест 0,30 в комплексната оценка;

 К3 – размер на таксата за издаване на самолетния билет (такса обслужване) по всяка дестинация – с относителна тежест 0,20 в комплексната оценка.

 

Туроператори коментираха, че някои от изискванията са ограничителни и поръчката може да падне в Комисията за защита на конкуренцията. Например кандидатите трябва да имат билинг системата BSP на Amadeus. Но ако те работят с американската резервационна система Sabre или друга, не може да има отчитане през BSP. За ситуацията ще бъде информирано американското посолство в България.

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати