Новини Транспорт

Протест блокира движението по международния път Бургас - Малко Търново

  08.08.2021 09:02  
Протест блокира движението по международния път Бургас - Малко Търново
  БНР

Жителите на бургаските села Маринка и Димчево за втори път ще блокират движението по международния път Бургас - Малко Търново. Причината за недоволството са лошото качество на водата и честите аварии по водопреносната мрежа. Протестът ще се проведе на централното кръстовище в село Маринка.

След първия протест в края на миналата седмица все още няма осъществен диалог с дружеството „Водоснабдяване и канализация“, каза кметът на село Маринка Любомир Узунов:

„Това е наш втори протест за всеобщо съжаление, защото диалогът все още не е осъществен от страна на ВиК. Ние искаме проектиране на нов водопровод в Маринка и съответно, когато има аварии налягането на водоподаването да не се губи, защото, когато има сериозна авария, налягането не може да се оправи около една седмица“.

Според дружеството водоснабдяване и канализация в Бургас, проблемите със спирането на водата в село Маринка са незначителни. Говорителят на дружеството Димитър Гюров заяви:

„Но не виждам причина заради седем аварии през последните 3 месеца  хората да протестират и то да спират международния трафик между Бургас и Малко Търново“.

Жителите на село Димчево ще протестират, защото вместо вода от чешмите им тече кал, а при последните поройни дъждове в началото на годината къщите в селото се наводниха.