Новини Турагенции

ОБТ иска оставката на здравния министър

  09.08.2021 13:03  
ОБТ иска оставката на здравния министър

Обединение „Бъдеще за туризма“ иска оставката на здравния служебен министър д-р Стойчо Кацаров. Препоръката да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър – основни летни дестинации, избрани като че ли на случаен принцип, доведе до хаос, недоверие и отлив на туристи в разгара на сезона, твърдят от най-голямата организация на туроператори и туристически агенти. ОБТ ще алармира и търговско-икономическите служби на посолствата на трите държави и ще потърси съдебна отговорност за поредния удар, нанесен на най-тежко пострадалия от пандемията отрасъл, заради анулирани и предплатени туристически пътувания.
„Настояваме за тази оставка заради недомислените изявления, заради липсата на грижа от страна на настоящото правителство към фирмите, занимаващи се с изходящ туризъм, заради тоталната липса на адекватна кампания за поощряване на българските граждани да се ваксинират“, се посочва още в писмото до служебния премиер Стефан Янев. От ОБТ не разбират защо Здравното ведомство препоръчва едни и игнорира други дестинации. Има толкова страни, където ситуацията е далеч по-тежка, като например Индия и Бразилия, защо точно Гърция и Турция, питат от Сдружението.
„Оставаме с впечатление, че някой в Министерството на здравеопазването нарочно и целенасочено желае да вреди на бизнеса ни, а в Министерството на туризма никой не се интересува и застъпва за фирмите за изходящ туризъм“, обобщава Димитър Балтов, заместник-председател на Сдружението.



Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати