Турагенции

Правителствен самолет прибира заразените с COVID български деца от Австрия

   
Правителствен самолет прибира заразените с COVID български деца от Австрия

Правителствен самолет ще прибере заразените с COVID-19 български ученици от езиковия лагер в австрийския град Кнапенберг. Това съобщи пред БНТ Гергана Хаджийска, представител на туроператорската фирма, организирала пътуването на децата.

Децата се връщат у нас по програма утре. Здравите ученици и учители ще пътуват с автобуса, с който са заминали в Австрия.

От Министерството на здравеопазването обявиха, че са в непрекъснат контакт с близките на българските ученици и е създадена е нужната организация за безпрепятственото им завръщане в България. При пристигането им те ще бъдат прегледани от медицински екип.

Групата е пристигнала в Австрия на 1 август, след като всички учители и ученици са имали отрицателен тест. На 9 август са били установени първите положителни за COVID-19 проби, като веднага местните здравни власти са изолирали лицата с положителен резултат.

14 от 51 деца на възраст между 14 и 16 години са с коронавирус, като по данни на местните здравни служби те нямат симптоми. Двама от ръководителите също са с положителни проби, единият със симптоми.

От гимназията в Благоевград отказаха коментар с мотива, че те не са инициатор на обучението, а това е станало чрез туроператорска фирма в града.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати