Новини Събития

Подводна гора е новата забележителност в Кипър

   
Подводна гора е новата забележителност в Кипър

Подводната гора на Джейсън де Сиарес Тейлър е разположена в защитена морска зона на 200 метра от плажа и на около 10 метра под водата. Мусан, намиращ се край Агия Напа, включва фигури, разпръстнати между дърветата, като изследва връзката между човека и природата.

93-те произведения на изкуството, особено онези, които представляват дървета, са предназначени да привличат морски живот и да се развиват органично.

Някои от дървесните форми плуват точно под повърхността, създавайки подходящ субстрат за морските обитатели на всички нива.

Творбите на Джейсън де Кейрес Тейлър са част от движение за екоизкуство, при което произведенията взаимодействат с обкръжението си по непредсказуем начин. В крайна сметка, работата на природата ще измести работата на художника - и ще осигури храна и подслон за различни същества, гласи една от тезите на движението.

Морският живот е сериозно изчерпан в Средиземноморието през последните 20 години и паркът има за цел да подчертае необходимостта от възстановяването му.

Музеят е в морска защитена зона на около 200 метра от плажа Pernera и се намира във водата между 8 и 10 метра дълбочина, така че е достъпен дори за гмурканчи с шнорхели. Инсталацията е проектирана да наподобява пътека, виеща се през гъста подводна гора.

Гората е изградена от инертни pH-неутрални материали и има за цел да възпроизведе сухоземна гора, като се превърне в фокусна точка за биологичното разнообразие в района. Хибридни дървета с тегло 13 тона са спуснати в морето.

Можете да видите новата забележителност с "България Еър", която осъществява директни полети до Кипър.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати