Турагенции

Карта холидей ще покаже Северното сияние в Исландия 

   
Карта холидей ще покаже Северното сияние в Исландия 

Туроператорът “Карта холидей” ще покаже Северното сияние в Исландия. Компанията обяви 3 чартъра до Исландия, които ще летят на следните дати: 1-6 октомври 2021 г., 3-8 май 2022 г. и 22-27 май 2022 г. Те са в партньорство с „Интегрейд травъл“. Първата екскурзия съвпада с невероятното явление, заяви пред TravelNews Николай Александров, съдружник в „Карта холидей“.

Мнозина мечтаят да видят Aurora Borealis и светлинното “шоу”, което привлича хиляди любители ежегодно. Зрелището може да се наблюдава от Канада, Норвегия, Финландия и разбира се, от Исландия. Природният феномен се вижда най-добре между септември и април. Експертите препоръчват предварителна подготовка за събитието. За да се наблюдава Северното сияние е нужно нощта да е тъмна, да няма облаци и зрителите да са далеч от изкуствените светлини на града. “Карта холидей” организира група, която да види Северното сияние на 1-ви октовмри. 

Николай Александров споделя, че това е една от причините за огромния интерес към програмата. “По това време на годината ще можем да се види и изригналият вулкан Гелдингадалур. Тази възможност привлече интереса на много доктори и експерти”, обясни той. Няма спор, че Исландия е едно наистина магично място. Природата там е съвършено различна от тази в Европа и позволява на посетителите да се потопят в един нов свят.

 

Цената на пакета започва от 1495 евро 

 

на човек, в която влизат самолетните билети София - Рейкявик – София с авиокомпанията ALK, летищни такси, 20 кг чекиран багаж, салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 55 x 38 x 20 cm/, 5 нощувки в избрания  хотел, застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро, всички трансфери и водач на български език.

Исландия е островна държава, образувана изцяло в резултат на вулканична дейност. В следствие на това територията ѝ постоянно нараства и дори периодично се формират нови островчета. Именно честите вулканични изригвания са и причината за множеството гейзери на територията на страната. Най-големите гейзери са Стохкот и Гейсир, които се намират в близост до столицата - Рейкявик. Интересното за исландските гейзери е, че са не само туристически обекти, но се ползват и за отопление. 

 

Противно на очакваното Исландия не предлага само природни картини. 

 

Истината е, че това е една от най-развитите държави в културен аспект. “Карта холидей” са се погрижили да представят дестинацията в пълната ѝ многообразност. Програмата започва с обиколка на исландската столица Рейкявик, която предлага множество забележителности.Сред тях са красив център с шарени дървени къщи, емблематичната църква Халгимскиркя /Hallgrímskirkja/, чийто строеж е отнел над 40 години, статуята на Лейф Ериксон - знаменит исландски изследовател, къщата Хьофди, където е сложен краят на Студената война, и много други. 

 

Златният кръг е неизменна част

 

от всяка екскурзия в Исландия. Това е маршрут, обхождащ някои от най-важните забележителности за региона. Това са водопада Гълфос, националния парк Тингветлир и гейзера Гейсир. Националният парк е и единственото място в света, където може да се видите пукнатината, която се е образувала между Евразийската и Северноамериканската континентална плоча и гледката е наистина зрелищна. 

Южният бряг на Исландия също разкрива спиращи дъха гледки. Там може да се открие водопада Скогафос, който достига впечатляващите 60 метра височина. В района се намира и забележителният черен плаж Рейнисфяра, който е бил фон на множество филми и музикални видеа. Черешката на тортата, когато говорим за южното крайбрежие, несъмнено е ледника Sólheimajökull. 

Полуостров Снайфедлснес е идеалното място да се усети духа на Исландия. Районът е изпълнен с малки рибарски селца и разкрива бита на местните. Полуостровът предлага много драматични гледки. Изумителните сини води на фона на острите скали наистина ще оставят трайно впечатление у всеки. 

 

Национален парк Скафтанел 

 

и полуостров Рейкянес са последните точки в програмата на “Карта холидей”. Там може да се види най-големият глетчер Брейдамеркурьокул и ледниковата лагуна Йокулсарлон. Туроператорът също така предлага наблюдаване на китове и посещение на Синята лагуна срещу допълнително заплащане. 

Водопади, вулкани, гейзери и ледници - всичко това може да се открие в Исландия. Това митично място е подходящо за онези, които търсят нестандартни природни гледки и приключения.

 

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати