Заведения Новини

Ресторантьорите блокираха Орлов мост

   
Ресторантьорите блокираха Орлов мост

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията организираха протест в София, Варна и Пловдив под наслов „Бизнесът отвръща на удара“ и блокираха Орлов мост. 

Причина за недоволството на собствениците на заведенията беше вчерашното изказване на директора на РЗИ-София Данчо Пенчев за ново затягане на мерките в София.

Протестът се провежда въпреки последвалата реакция от здравното министерство, откъдето отрекоха, че министър Стойчо Кацаров ще издава такава заповед.

„Относно евентуално решение в заведенията да влизат само ваксинирани, може да го приемем, ако важи за всички. Тоест, неваксинирани да не влизат в градския транспорт, да не ходят на работа, да не могат да влизат в магазина“, каза Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България по-рано през деня.

„Колко дълго ще продължат действията ни зависи от реакцията през следващите дни на здравните власти и от това дали президентът ще вземе някакво отношение към министър Стойчо Кацаров. Не сме готови повече да затваряме и да се ограничаваме. Когато държавата е абдикирала от своето задължение – да мотивира хората да се ваксинират, няма как да се прехвърли всичко това на бизнеса. Когато ни затваряха преди нямаше лек, нямаше ваксина. Сега такава е налична, а след като държавата не се е справила да мотивира населението да се ваксинира, защо трябва да се ограничават отново бизнеси? Не можем да работим на 30% капацитет със 100% разходи – това е математически невъзможно, абсолютен фалит на бизнеси. Какво става със служителите и бизнесите като цяло? Няма накъде да се отстъпва“, коментира и председателят на СЗБ –  Ричард Алибегов.

Около 16:30 ч. беше блокирано и движението по възлово кръстовище в Пловдив.

В 16.00 часа в Бургас бяха затворени за движение булевардите „Транспортна, „Стефан Стамболов“ и улица „Професор Яким Якимов“.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати