Новини Събития

Минеков прие оставките на шефовете на НДК

   
Минеков прие оставките на шефовете на НДК

Министърът на културата в служебния кабинет Велислав Минеков приема оставките на шефовете на НДК, съобщиха от ведомството. В късния следобед вчера, тримата членове на Света на директорите изненадващо обявиха, че се оттеглят. Борислав Велков, Ангел Митев и Красимир Петков депозираха молбите си за освобождаване от постовете до министъра на културата и обясниха в съобщение до медиите, че е време "за нови хоризонти и промяна". „Пожелаваме успех на следващия управленски екип, който да направи онези  задълбочени реформи и преструктуриране, които са належащи, за да може НДК да оцелее", написа досегашното ръководство на НДК в съобщението си до медиите.

От днешната реакция на министерството на културата става ясно, че решението за оставките е било предшествано от работна среща, на която били обсъждани изводи от извършен от министерството одит. Ръководството на НДК е било поканено от екипа на институцията, а на самата среща са били обсъдени констатациите от извършения от министерството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК. "Уговорена беше нова целева среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. След края на работната среща МК бе уведомено за депозираните молби за освобождаване. Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност.", отбелязват от министерството. Уточнението завършва с изразяване на благодарност от името на министър Велислав Минеков и екипът на МК и пожелания за успех към досегашното ръководство на НДК.

За Министерството основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център, пише още в позицията на МК. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати