Събития

Капана фест в Пловдив започва на 26 август

  12.08.2021 09:52  
Капана фест в Пловдив започва на 26 август

От 26 до 29 август в "Капана" - квартала на творческите индустрии в Пловдив, отново ще се съберат талантливи творци и артисти от всички сфери на културния живот, съобщава БТА.

Те ще променят облика на пловдивския квартал, превръщайки го в автономен остров на съвременното изкуство за един дълъг уикенд, носещ любимото име "Капана фест". Това съобщиха от пресцентъра на културният отдел на общината.

Замислен като карнавал на свободното творчество с две издания годишно, вече втора поред година "Капана фест" представя нова концепция. Тя концентрира усилията си в едно издание годишно, откриващо и представящо пред широката публика музиканти, автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и интересни проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Изложби, Литература, Театър и Арт Инсталации.

Духът на квартала ще оживее чрез пет концептуални музикални зони, от които публиката заедно с всички музиканти, ще събудят "Душата на Квартала".

Организаторите вече обявиха и музикалната програма на главна сцена "Капана" ( паркинг до Централни хали), на която от 26 до 29 август ще се изявят родни и чужди музиканти.

На 26 август пловдивчани и гости на града ще могат да гледат на Livvy Holland и Moonhead от Divine Astronaut – международен проект, който прави даунтемпо алтернативна електронна музика за късните часове на нощта. Дуото се ражда в Източна Европа, въпреки че музикантите, които се определят като „граждани на света“, идват от Канада, Америка, Нова Зеландия и Австралия. Музиката на Divine Astronaut е силно повлияна от 90-те години и артисти като Portishead, Bjork, Enigma, Peter Gabriel, Massive Attack, NIN и Radiohead.

Ето и цялата музикална програма на фестивала:

26.08
19:30 Сетива на Ангел Дюлгеров
21:00 Divine Astronaut (U.S.A)
27.08
19:00 Stop the Schizo
20:15 Me and My Devil
21:30 SINOPTIK (UKR)
28.08
19:00 WE DA BEST FRIENDS
Trombobby & C- MO, / ALEKS, / Прея /
29.08
21:00 Тангра/Tangra

В зоните на съпътстващия базар "Капана фест" ще се предлагат авторски изделия, натурални и био храни и напитки, българска мода, грамофонни плочи. Ще има литературна зона, арт инсталации, графити, изложби и много изненади, посочват от общината.