Новини Турагенции

Шарм Ел Шейх е любимата дестинация на българите в Египет

   
Шарм Ел Шейх е любимата дестинация на българите в Египет

Шарм Ел Шейх е египетското бижу, което привлича хиляди туристи в последно време. Само на 2 часа полет от България се намира този екзотичен курорт, където можем да кажем, че лятото тпродължава цяла година. 

 

Шарм Ел Шейх е най- известният 

 

туристически курорт, в който слънчевите лъчи са през цялата година в изобилие. Средните годишни температури са 25-30 градуса. Там можете да се насладите на топло море, дори и през зимата. Това е най-любимата дестинация на българите в Египет, обяви за TravelNews Петя Борисова, мениджър "Продажби" в туристическа агенция "Екватор" (ekvator.bg). В нея може да отседнете в хотелски вериги от световна класа като Hilton, Rixos, Jaz, а най-хубавото е, че "Екватор" ги предлага на невероятни цени.

За Шарм Ел Шейх се говори, че е рай за гмуркачите. А и как няма да не е, като повечето хотели тук разполагат със сосбтвен коралов риф.

 

На българите им харесва 

 

да се наслаждават на лускзоните услуги на хотелите в този тропически рай на Червено море. Те могат също така да изживеят магията на едно от най-привлекателните морски дъна, гмуркайки се или разхождайки се с лодка с прозрачно дъно. Водите са толкова чисти и бистри, че с лекота може да се наблюдават плуващите цветни рибки, подчерта Петя Борисова.

Само от Шарм Ел Шейх може да се отиде на екскурзия до Синайския манастир, който е само на 3 часа път. Това е най-старият в историята манастир, който никога не е преустановявал изпълнението на религиозните служби и е действащ и в наши дни. Обявен е от ЮНЕСКО за обект от списъка на световното наследство. Наистина впечатляващ е фактът, че в една мюсюлманска страна може да просъществува действащ манастир от ерата на Юстиниан Велики до наши дни.

"Екватор" предлага all inclusive почивка в това райско кътче на земята. Цените са повече от атрактивни и достъпни за всеки българин - от 669 лв. на човек с включени самолетни билети и хотелско настаняване на all inclusive.

 

Програмата стартира на 29 август 

 

и продължава до 21 ноември 2021г. Полетите са чартърни и се извършват всяка неделя от София с авиокомпания Bulgaria Air Charter. Също така датата 06.11 е опредлеена за полет от Варна.

В цената са включени летищните такси и регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж. Трансферът от летището до хотела е около 30 мин и той също влиза в пакетната цена. Друг огромен плюс на програмата е, че в цената са включени и 2 застраховки: Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19 и Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване

Шарм Ел Шейх омагьосва със своите прекрасни плажове, невероятни крайбрежни улици с палми. Има бурен нощен живот, романтични разходки с лодка за влюбени и прекрсни водни атракциони за семейства с деца. Престоят в Египет остава незабравими спомени.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати