Новини Събития

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София ще бъде излъчван по цял свят

   
Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София ще бъде излъчван по цял свят

Концертът "Гала в София" на Соня Йончева и Пласидо Доминго ще бъде стриймван по цял свят, съобщават организаторите от SY11.
Излъчването ще бъде на специално създадения за целта сайт watch.sy11events.com, който ще бъде достъпен за купуване на билети от публиката след 15 август.
Поради големия интерес към събитието, запис ще бъде достъпен за закупуване и след концерта, за меломаните по света, изпуснали живото излъчване.
На сайта също ще може да се види и документален филм за престоя на Пласидо Доминго и Соня Йончева в София, а в бъдеще ще се качват и други продукции на SY11.
Зрителите ще могат на живо да коментират и споделят мненията си, което ги доближава максимално до преживяването да са част от концерта.
Дванайсет камери и един дрон ще подсигурят високо качество на излъчването. Сайтът се разработва съвместно с Vimeo.
На 17 август в галерията на открито в Градската градина ще бъде подредена изложба с фотографии, създадени от световни автори. Те показват пътя на Соня Йончева през годините по големите сцени. Ще бъдат представени проекти на част от финалистите в конкурса, който оперната звезда Соня Йончева обяви за създаване на сценичен тоалет за концерта й с Пласидо Доминго в София. Изложбата е с подкрепата на Столичната община и е под патронажа на Министерството на културата.
След триумфа на Йончева в "Травиата", на сцената на "Арена ди Верона", и концерта й в рамките на Музикалния фестивал в Залцбург, българската оперна звезда ще пристигне в София със семейството си. Тя ще посрещне лично Пласидо Доминго.
Както писа БТА, на 31 август двамата ще излязат на специална сцена пред катедралния храм "Св. Александър Невски" заедно със Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров. "Гала в София" е под патронажа на Министерството на културата.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати