Заведения Новини

Ресторантьори в Пловдив блокираха кръстовище в знак на протест

   
Ресторантьори в Пловдив блокираха кръстовище в знак на протест

Няколкостотин ресторантьори от Пловдив отново излязоха на протест, съобщава bTV.

Те настояват за оставките на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Протестиращите блокираха едно от възловите кръстовища в центъра на града, удряйки с черпаци, и заплашиха с масови блокади, ако се въведат ограничения за работата на ресторантите, предвид ръста на новозаразени с коронавирус у нас.Ресторантьорите се обявиха против обсъжданите мерки заведенията да работят на 30% от своя капацитет, ако стане необходимо.

Припомняме, преди два дни двете браншови организации на заведенията - СЗБ и БАЗ, заявиха, че спират протестните си действия, но съобщиха, че остават с висока стачна готовност и отделни членове могат да продължат да организират протестни шествия самостоятелно.

На 10 август директорът на РЗИ Данчо Пенчев каза, че ще има ограничаване на дейността на заведенията в София - заради увеличаване на болните от коронавирус. Вследствие на това заведенията обвиниха в геноцид служебното правителство. Ден по-късно ресторантьорите излязоха на протест и поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати