Събития

Бизнес пътуванията ще се възстановят бавно

   
Бизнес пътуванията ще се възстановят бавно

Авиокомпаниите копнеят за възстановяването на командировките, но се оказва че този тип работни пътувания въобще не се предвиждат към момента. COVID-19 прекрати пътувания от всякакво естество, но положителната тенденция разкрива, че въпреки пандемията мнозина избират развлекателна почивка в чужбина.

 

Здравната криза обаче разкри голяма неизказана истина за бизнес пътуванията: много от тях се извършват по причини, които нямат нищо общо с бизнес.

 

Преди пандемията, бизнес пътуването предлагаше печелившата комбинация от излизане от офиса и посещение на ново място. Командировките придават важност на работниците и подобряват работата им. При проучване, направено по поръчка на SAP Concur, са интервюирали 3850 бизнес пътници на 25 световни пазара. Впечатляващите 96 на сто са готови да се върнат към бизнес пътуванията, а 65 на сто са „много склонни“. 

 

Участниците в проучването били помолени да споделят личните причини, поради които искат да се заврънат в бизнес класата. 54 процента посочили желание да установят връзки с клиенти и колеги. Само два процента по-малко споделят, че искат „да опитат нови места ”. В допълнение, 41% признават, че имат желание да „отдъхнат от ежедневието си“, а 19% заявяват, че просто очакват с нетърпение да могат да се пооблекат и да отидат някъде.

 

Пандемията доказа, че много голяма част от трудовата дейност може да се извършва дистанционно. Това излиза по-лесно и евтино за работодателите от бизнес пътуванията. Живият контакт никога няма да бъде заменен, но много компании избират да осъществяват работните си срещи онлайн. Това води до спад в командировките.

 

Бизнес пътуванията никога няма да изчезнат напълно, но специалистите смятат, че никога няма да се възвърнат със същия интензитет както преди пандемията.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати