Транспорт

БДЖ организира пътуване с парен локомотив по случай Съединението на България.

  19.08.2021 16:08  
БДЖ организира пътуване с парен локомотив по случай Съединението на България.

Атракционната композиция, теглена от парен локомотив, на БДЖ ще е в движение на 4-ти, 5-ти и 6-ти септември по теснолнейката с маршрут Септември - Велинград и обратно. Атракционният влак ще се движи в състав от пет стандартни пътнически вагона и един вагон бистро.

 

Разписанието и за трите дни е еднакво. Влакът отпътува  от гара Септември в 10:55 ч. и пристига в гара Велинград в 13:35 ч. По време на престоите в гарите Цепина и Долене, пътуващите ще могат да разгледат музея на теснолинейката, както и да се насладят на спиращите дъха природни картини. Влакът потегля от гара Велинград обратно към гара Септември в 16:10 ч. и пристига в 17:50 ч. 

 

Цената на билета за пътуване за един пътник с включено запазено място в една посока е 23,50 лв. Клиентите могат да комбинират билетите си както пожелаят. Не е нужно да пътуват в двете посоки в един и същ ден. Това позволява нощувка и Септември и Велинград. 

 

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.