Новини Турагенции

Лятото продължава в Доминикана с чартър от 29 октомври

   
Лятото продължава в Доминикана с чартър от 29 октомври

Лятото вече е към своя край, но плажният сезон в Домниканската република тепърва започва! Дестинацията  е в пика си в периода октомври  до май и предлага топло време и екзотика по време на българската есен и зима. Туроператорите вече имат предложения за зима-пролет 2021/2022 и чартърните полети до Пунта Кана вече са потвърдени. Организатор на програмата е "Аква тур БГ". Полетите ще бъдат изпълнявани отново от авиокомпанията Gullivair, като ще се състоят всеки петък от 29 октомври 2021 до 20 май 2022 включително, заяви за TravelNews Румяна Юксел, управител на "Аква тур".

 

Туроператорът предлагат едноседмични екскурзии 

 

до Доминикана с начална цена от 1179 евро на човек. Тя покрива всички транспортни разходи - самолетни билети с чартърен полет с включени летищни такси и 23 кг. чекиран багаж, трансфер летище-хотел-летище, както и 7-8-9 или 11 нощувки в избран от клиента хотел на съответна база изхранване. "Подбрали сме близо 40 хотела в Пунта Кана, всеки от които е с изпитано качество. Хотелите разполагат с всички необходими удобства и разположението им в сърцето на курорта прави туристическите обиколки и релаксирането на плажа леснодостъпни", обясни Румяна Юксел. 

Към пакета е включена и  медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за COVID - 19. На разположение на гостите ще е цялостно обслужване на български език по време на престоя. Към днешна дата Доминиканската република не изисква представяне на PCR или антигенен тест, но в случай, че това се промени, туроператорът няма да покрива този разход.

Кристалносините води на Доминикана предлагат много възможности за забавление. Независмо дали посетителите ще изберат да се препичат на слънце, да плуват, да се гмуркат с морските обитатели или да пробват различни морски спортове, то със сигурност преживяването ще е незабравимо. Цялата държава има много строга политика, която пази околната среда. Именно поради тази причина 

 

Доминикана е едно от местата, 

 

които почти напълно е запазило дивата си природа. Местното Министерство на туризма избира слогана “Страната, в която има всичко” за Доминиканската република. пищно крайбрежие с над 400 км плажове, исторически градове и интересна култура, планини, водопади, голф игрища и много други… изглежда, че дестинацията наистина си има всичко. 

 

Освен с изключителна природа в Пунта Кана, 

туристите ще се запознаят и с една съвършено различна култура. 

Едно от най-любопитните места за туристите е Каса де Кампо. Това е градът на художниците и занаятчйите, в който се намира Алтос де Чавон, където се предлагат най-разнообразни забавления. Сред тях са голф игрища, тенис кортове, училище по ветроходство, художествена галерия, конна база и амфитеатър, на чиято сцена се често се изявяват световноизвестни звезди.

 

Местната храна също оставя трайно впечатление 

 

у туристите. Традиционната кухня е съчетание от европейски, африкански и карибски традиции с използване на местни продукти.  Доминиканската република също така е популярна с производстовото си на ром, кафе и пури, които са чудесен подарък за любителите.

 

Доминикана съчетава в себе си модерни хотелски комплекси, сприращи дъха гледки и много уникални преживявания. Със сигурност е идеалото място за активна почивка и екзотичният климат ще допадне на всеки, който мечтае за лято през есента и зимата. 

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати