Новини Хотели

Валентин Златев се разделя с международната хотелиерска верига RIU

  20.08.2021 15:14  
Валентин Златев се разделя с международната хотелиерска верига RIU

Компанията „Тера Тур Сервиз“ ЕООД, собственик на хотелите Riu Pravets Resort в Правец и на морето Riu Helios Bay, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach, и SUNEO Helios Beach, които в момента се менажират от световноизвестния бранд RIU, преустановява досегашното си сътрудничество с международната хотелиерска верига. Това съобщи за TravelNews Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на българската фирма. “Тера Тур Сервиз” е собственост на “Агрохолд” АД и се управлява от Васил Златев, баща на бившия генерален директор на “Лукойл България” Валентин Златев.

Партньорството в Riu Helios Bay, Riu Helios, Riu Helios Paradise и Riu Palace Sunny Beach ще продължи до края на 2022 г.,  а в SUNEO Helios Beach и Riu Pravets Resort - до края на 2021 г. Плановете на “Тера Тур Сервиз” са хотелите да продължат своята работа и развитието си предлагайки същото високо качество на услугите. „През следващите осемнадесет месеца ще продължим да работим по обичайния високопрофесионален начин, с отдаденост към интересите и нуждите на нашите гости и с акцент върху връщането на рентабилността след настъпилата криза, причинена от COVID-19”, каза Лъчезар Тодоров.

Партньорството на „Тера Тур Сервиз“ ЕООД и RIU SA II доведе до стабилното присъствие на марката в България. Изминалите двадесет години ще бъдат запомнени със значителен растеж и за двете компании. РИУ и “Тера Тур Сервиз” си пожелаха успех в постигането на още по-високи цели в туризма, обясни Тодоров.

Българската компания остава да работи само с един международен бранд Hyatt, под който оперира столичният хотел Hyatt Regency Sofia.

След раздялата с Валентин Златев, международната верига RIU ще остане да присъства в България с един хотел - RIU Astoria в Златни пясъци, който е собственост на строителната компания "Хидрострой" на бизнесмена Велико Желев и на варненския предприемач Милен Райков.

Информация за RIU

Световната хотелска верига RIU Hotels & Resorts е основана в Майорка, Испания през 1953 г. от семейство RIU. Близо 49% от нея притежава големият германски туроператор TUI, а останалите са собственост на фамилията. Веригата е позната по света със своето високо качество и all inclusive услуги. Те оперира на 98 места по света и е представена в 19 страни. Разполага с над 31270 служители и има над 4.9 млн. клиенти.

Мирослав Иванов