Новини Турагенции

Онекс тур прави два чартъра за Пулия през септември

   
Онекс тур прави два чартъра за Пулия през септември
Снимки: Онекс тур

Туроператорът “Онекс тур” прави два чартъра за Пулия в Италия през септември, съобщи за TravelNews Антон Наумов, управител на компанията. Датите на заминаване са 20 септември и 27 септември 2021 г. Полетите ще бъдат осъществени с авиокомпанията Gulliv Air по линията София - Таранто - София. Цените започват от 470 евро на човек с включени самолетни билети, летищни такси, багаж, трансфери до хотела и летище, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19. Предвиден е и представител на български език от туроператора. Допълнителните екскурзии се заплащат.

Пулия е един от най-впечатляващите региони

на Италия и интересът е много голям, каза Наумов. Обхваща площ от около 20 хил. кв. км. и има население около 5 милиона жители. В региона са разположени и едни от най-интересните места в цяла Италия - столицата на региона Бари, атрактивното градче Полиняно а Маре, столицата на трулите Алберобело и симпатичното Локоротондо, бароковия шедьовър Лече, вдъхновяващия Отранто.

Осемдневната програма включва посещение на повече от емблематичните места за региона. На разходката в Бари може да посетите рибния пазар и непрекъснатата търговия, придружена от удрянето на сепии в земята. Ще може да се възхитите на огромните количества ароматни цветя в магазините или в импровизирани градини пред някои къщи. Разходките по малките калдъръмени улици, гледката на хора, които разговарят весело, или компании от приятели, които пият прекрасните местни вина. Ако отидете в града през нощта, може да се изгубите в тесните улички, да усетите свежия бриз и да хапвате от невероятните за региона пици.

Друго интересно местенце е Матера,

който е част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019, заедно с Пловдив. Най-известни са Алберобело – приказната столица на Трулите и Локоротондо – едно от стоте най-красиви малки градчета в Италия, както и другите едноживописните градчета в този регион. Тук са запазени емблематичните конусовидни къщички с почернели от времето покриви, потънали в зеленина. Невероятен е и Белият град на Пулия-Остуни.

Лече е „столицата“ на специфичния барок в Южна Италия и Отранто (част от ЮНЕСКО) – очарованието на полуостров Саленто. Мартинка Франка – типичният за Италия старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство и Шопинг тур в търговски център „Монголфиера“.

Всички тези удивителни населени места се допълват от бреговете на Адриатическо и Йонийско море. Страхотните курорти в Пулия предлагат неповторима атмосфера – спокойствие, природа и плажове със син флаг. Имате възможност да се насладите на Пулия от курортите Кастеланета Марина, Марина ди Джиноса и Марина ди Пистичи.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати