Новини Турагенции

Великобритания остави България в зеления списък

  27.08.2021 09:19  
Великобритания остави България в зеления списък

Британското правителство постави нови седем страни в „зеления списък“ за пътувания и други две в „червения списък“. За България няма промяна, тя остава в „зеления списък“, съобщиха от кабинета на Борис Джонсън.

Новите разпоредби влизат в сила от понеделник сутринта. Канада и Дания вече са в „зеления списък“, което означава, че пристигащите от тях на Острова не трябва да се самоизолират, независимо дали имат две дози ваксина или не.
Те обаче трябва да си правят PCR тест преди да отпътуват за Великобритания и след като пристигнат, както и да попълнят формуляр за локализиране. Интересното е, че в Канада продължава забраната за влизане на британски граждани.
Другите нови пет дестинации в „зеления списък“ са Финландия, Азорските острови, Швейцария, Лихтенщайн и Литва.

Споменатите вече изисквания за тестове и формуляри продължават да са валидни и за България, която остава в „зеления списък“.

В „червения списък“ са прехвърлени Тайланд и Черна гора, което означава, че са считани за високорискови. Списъкът за пътувания на принципа на светофара се преразглежда на всеки три седмици. Повечето от сраните в него са в „жълтия списък“.