Новини Хотели

Започна разпродажбата на хотели в Слънчев бряг. Ай хотел е обявен за 20 млн. лв.

   
Започна разпродажбата на хотели в Слънчев бряг. Ай хотел е обявен за 20 млн. лв.

„Ай хотел“ (iHot@l) в Слънчев бряг се продава, пише бургаският сайт Gramofona.com. Частният съдебен изпълнител Станимира Николова е обявила поземления имот заедно с построените в него сгради на търг в Районен съд Несебър, който ще се проведе от 7 септември до 7 октомври тази година. Началната цена, от която започва наддаването, е 20 390 417.28 лв.

Причината за публичната продан са дългове на фирмата „Ай хотел“ ЕАД със собственик Христо Гълбачев. Взискатели по делото са четири търговски дружества и НАП-Бургас.

Христо Гълбачев е известна фигура в българския туристически бизнес. Познат е като съдружник във фалиралия голям туроператор „Астрал холидейз“, който беше повлечен от фалита на партньора си - британският гигант "Томас Кук". През 2017 г. той купува бившия хотел „Странджа“ в Слънчев бряг, който се намира на около 100 метра от морския плаж в северната част на курорта. Амбицията на Гълбачев беше да създаде нова хотелска верига в черноморските курорти под марката iHot@l. Идеята беше да работи по стандартите на туроператора Thomas Cook, чийто представител беше в България.

За нещастие, британският туроператор фалира през 2019 г. Това се отрази пагубно и на бизнес намеренията на Гълбачев. „Астрал холидейз“ изпадна в несъстоятелност. Според информация в Капитал от там започват и проблемите по обслужването на кредитите за хотела в Слънчев бряг, последвани от няколко възбрани от кредитори.  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати