Новини Турагенции

Чартърите до емирство Рас Ал Хайма тръгват от Варна в края на септември

   
Чартърите до емирство Рас Ал Хайма тръгват от Варна в края на септември

Чартърите до Обединените арабски емирства стават все по-търсени. Дестинацията е сред най-популярните за 2021. ОАЕ привлича не само със запленителна история и култура, а и с факта, че ситуацията с пандемията там е държана изкъсо под контрол. Това е едно от най-безопасните места към момента и пътуването в арабската перла е изключително улеснено. Дубай се радва на най-голям интерес, но ОАЕ предлага много други атрактивни дестинации, особено подходящи за активна почивка. За туристите, търсещи спокойствие, емирството Рас ал Хайма е перфектното място. Известно е с безкрайните си плажове и модерните градове, което несъмнено го издига сред най-забележителните места в Арабския полуостров. 

 

Туроператорът “Dream Holidays” организира 

 

чартърна програма директно от Варна до Рас Ал Хайма с авикомпания Bulgaria Air. Датите са на 25 септември, 2 октомври, 9 октомври, 16 октомври и 23 октомври 2021 г. Цените започват от 1257 лв. на човек, като в пакета са включени самолетни билети Варна – Рас Ал Хайма - Варна, 15 кг чекиран багаж, летищни такси и трансфер от летището до хотела и обратно в лицензиран туристически автобус.

Програмата се състои от 7 нощувки. “Dream Holidays” са подбрали 10 от най-добрите хотели в Рас Ал Хайма. Клиентите имат свободата да изберат подходящия за тях хотел на съответната база изхранване, като предложенията варират от по-бюджетни такива до петзвездни луксозни комплекси в сърцето на Рас ал Хайма. Невена Николова, управител на "Дрийм холидейз" заяви: “Хотелите са сред най-високо оценените в онлайн пространството. Гарантираме за качество, чистота и незабравимо прекарване. Комплексите са оборудвани с всичко необходимо за една пълноценна почивка”. По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на фирмата. Медицинската застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро също е част от екскурзионния пакет. 

 

Хотелите сами по себе си предлагат

 

много възможности за забавления и релакс. Например чадъри и шезлонги на плажа и басейна, анимация, аеробика, танци, многообразни ресторанти, барове и много други. “Dream Holidays” са подготвили по-богата развлекателна програма за авантюристите. Туроператорът организира допълнителни дейности в Обединените арабски емирства, за да могат посетителите наистина да се потопят в местната култура. Сред предложенията са: сафари в пустинята с включено барбекю, разходка с лодка около остров Ал Марджан, обиколка на Диба и посещение на най-дългата Zipline в света в планината Джебел Джейс. Желаещите ще могат да се включват и в гмуркане и риболов в близост до хотела. 

 

Интересното за емирството 

 

е, че за разлика от Дубай там няма петрол. Най-силния ресурс на Рас ал Хайма са неговите води. Емирството е богато на извори, което го прави най-модерното в СПА туризма на Арабския полуостров. Друго любопитно е, че Рас ал Хайма е единственото емирство, където свободно се сервира алкохол. Дори може да бъде закупен от магазините. В Рас ал Хайма хората и бизнесът са освободени от всякакви данъци и такси. Освен това разполага и със свободна безмитна зона.

Рас ал Хайма се слави с много богата история. Там могат да се открият археологически разкопки, датиращи от третото хилядолетие пр. Хр. Емирството също така има много големи, модерни градове, които напомнят на Дубай и са идеални за шопинг и нощен живот. През деня пък е задължително да се посети прекрасният плаж. Рас ал Хайма предлага една уникална комбинация от красиви кристалносини води и пустинен климат. Мястото осигурява перфектния баланс и е подходящо за всеки тип почивка.

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати