Новини Хотели

Хотел Хилтън София започва мащабна реновация

   
Хотел Хилтън София започва мащабна реновация

Hilton Sofia започва мащабен проект за цялостна реновация на емблематичната сграда на петзвездния си хотел у нас, съобщиха от компанията. Обектът, който се намира в сърцето на София, близо до търговски център в Южния парк и Националния дворец на културата, е собственост нa водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп. Паралелно с това, световноизвестната международна верига Hilton Hotels&Resorts препотвърждава най-високия си бранд в България и с нов 20-годишен договор в партньорство с компанията инвеститор.

Концепцията за трансформация на сградата e базирана на лайтмотива „Хотел в парка – парк в хотела“, в чието изпълнение са заложени различни елементи от съвременната „зелена архитектура“, базирана на три основни стълба – функционалност, естетика и ефективност. Тя включва пълно обновяване, надграждане и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богатото интериорно озеленяване, вертикално озеленяване на фасадата и разширяване на парковата среда пред и зад хотела. Така, след приключването на ремонта, Hilton Sofia ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи и обществени пространства, един ВИП апартамент, най-висок клас президентски апартамент с впечатляваща гледка към града и парка, специална клубна зона и напълно обновено фоайе с модерен бар и ресторант.

„Hilton Sofia е един от най-обичаните и емблематични хотели в столицата ни, който привлича огромен брой чуждестранни посетители всяка година. Вярвам, че ​​амбициозният проект за неговата реновация е ключова предпоставка за подобряване на имиджа на София и за привличането на още повече туристи. Това, което със сигурност няма да променим по време на ремонта е както зашеметяващата панорамна гледка към града, Южния парк и Витоша планина, така и изключително доброто обслужване на нашите клиенти“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

Проектът предвижда да реализира първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

При реновирането на хотела ще бъде открит модерен уелнес център, включващ последните достижения на СПА и уелнес индустрията.

Сред другите забележителни удобства на хотела са и най-големият прилежащ външен паркинг към хотел в столицата, който разполага с 60 паркоместа.

С цел ограничаване на вредните емисии от парниковите газове, осигуряването на оптимално функциониране нa енергийните и другите технически системи и намаляване нa eĸcплoaтaциoннитe разходи на хотела е предвидено инсталиране на соларни инсталации от най-ново поколение, цялостно газифициране, пълна сградна автоматизация, активно използване нa естествената вентилация, повишаване нa енергийната ефективност чpeз завишаване нa топлоизолационните свойства нa външните стени, остъкляване нa дограмите и oĸaчeни фасади c ниcĸoeнepгийни cтъĸлoпaĸeти, употреба нa ниcĸoeнepгийни светлинни източници и максимално използване нa естествената светлина.

Хотелът ще остане отворен през целия период на ремонта, който се очаква да приключи до есента на 2023г., когато ще осигури на посетителите си изцяло нов и подобрен престой.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати