Новини Турагенции

Албания забранява излизането след 23 часа като Ковид мярка

   
Албания забранява излизането след 23 часа като Ковид мярка

Албания реши да наложи нови ограничителни мерки в борбата с пандемията от КОВИД-19 на фона на влошаване на ситуацията в резултат на разпространението на варианта Делта, съобщава в."Албениън дейли нюз", цитирана от БТА.

Министърката на здравеопазването Огерта Манастирлиу обяви днес, че от 1 септември вечерният час в страната ще започва от 23 часа и ще продължава до 6 часа сутринта. Барове, ресторанти, заведения за бързо хранене и подобни обекти е забранено да работят между 23.00 часа и 06.00 часа, с изключение на доставки по домовете.

В същия интервал се забранява движение на гражданите извън домовете, освен по служебни или сериозни здравословни причини, както и при спешни случаи. Порталът e-Albania трябва да се използва за получаване на специално разрешение за движение в този часови интервал.

Освен това Манастирлиу информира, че Комисията от експерти е решила, че от 1 септември всички лица, които влизат в Албания, трябва да представят доказателство за ваксинация срещу КОВИД-19 или за преболедуване или негативен тест за коронавируса. Новите случаи на коронавируса в Албания се увеличиха рязко през август. От 1-10 случая на ден, през август се стигна до 900 заразени на ден, а броят на хоспитализираните се удвои за по-малко от две седмици.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати