Новини Транспорт

Италианците ще се возят в междуградския транспорт само със зелен сертификат

   
Италианците ще се возят в междуградския транспорт само със зелен сертификат

В Италия зеленият сертификат влиза в сила и за влаковете, автобусите и самолетите между италианските области, предаде АНСА. Зеленият сертификат включва или удостоверение за пълен ваксинационен цикъл, или тест за коронавируса, не по-стар от 48 часа, и удостоверение за прекарана зараза.

Зеленият сертификат за културни и спортни обекти, ресторанти и кафенета е в сила в страната още от 6 август и въвеждането на мярката предизвика протести.

Такъв сертификат ще се изисква и в училищата и университетите от идната седмица, когато поетапно започва присъствената учебна година.

За днес противници на мярката бяха планирали протести и заплашват да блокират дори влакови линии. Поради тази причина още от нощта бяха затегнати мерките за сигурност по гарите, а вътрешната министърка Лучана Ламорджезе предупреди, че ще има нулева толерантност срещу всеки, който се опитва да наруши обществения ред. Външният министър на Италия Луиджи Ди Майо получи пък смъртни заплахи в социалните медии заради проваскърските си позиции.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати