Новини Транспорт

България Еър предлага директни полети до Париж за опаковането на Триумфалната арка

   
България Еър предлага директни полети до Париж за опаковането на Триумфалната арка

Националният превозвач “България Еър” предлага полети до  Париж по случай опаковането на Триумфалната арка по проекта на Кристо. Авиокомпанията предоставя чудесна възможност туристите да се насладят на красива архитектура, романтика и история в Града на светлината. 

Арт-проектът на Кристо “Триумфалната арка: Опакована” ще е същинско зрелище. Инсталацията ще бъде открита на 18 септември 2021 и ще остане до 3 октомври. Арката ще бъде опакована в 25 000 квадратни метра рециклируема полипропиленова материя, фиксирана с 3000 метра червена панделка, също рециклируема. Това несъмнено ще е събитието на годината в света на изкуството.

Проектът на българския артист е чудесна предпоставка за посещение на магнетичния Париж. “България Еър” организира всекидневни полети с маршрут София - Париж - София в периода след 1 септември 2021. Те ще продължат до 31 март 2022. 

 

Цените за двупосочните билети започват 

 

от 179 евро, а за еднопосочните от 99. Те  включват до 10 кг ръчен багаж и дамска/лаптоп чанта, както и безплатен check-in. При избиране на пътуване в бизнес класа пътуващите могат да ползват допълнително и 2 регистрирани багажа до 32 кг, приоритетен check-in и достъп до бизнес салоните на летищата.

Авиокомпанията се е погрижила и за туристите от Източна България. Те могат да пътуват с полет от Варна и да прикачат в София. 

Проектът на Христо Явашев (Кристо) “L'Arc de Triomphe, Wrapped” ще се реализира по проектите на артиста от 1962г. Събитието е уникално по рода си и идва дългоочаквано, 36 години след един от най-успешните арт проекти на артиста - опаковането на най-стария парижки мост Пон Ньоф. Освен впечатляващата инсталация, Париж предлага множество други забележителности. Туристите могат да се насладят на исторически и културни паметници, приятно есенно време и невероятна кухня във френската столица. 

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати