Турагенции

Нови дестинации ще предизвикват интерес в бъдеще

   
Нови дестинации ще предизвикват интерес в бъдеще

В интернет има много места, където почитателите на пътешествията споделят опит, информация и съвети.

В скорошна тема в социалната мрежа Reddit потребители от цял свят препоръчват най-добрата подценявана туристическа дестинация, която са посещавали, и обясняват кои са нейните предимства.

Почерпете вдъхновение и идеи от някои от отговорите на участниците в дискусията.

Сиена, Италия

Снимка: Unsplash

"Сиена се намира в регион Тоскана, но не е така претъпкана с хора и туристическа като Флоренция. Градът е малък и няма как да се изгубите, но въпреки това в него се случват много неща.

Има къщи за гости, очарователни площади, кафенета и малки пазарчета, на които се продават пресни плодове."

 

Тайпе, Тайван

Снимка: Unsplash

"Градът е страхотен микс от влияния от традиционен Китай, Япония и САЩ. Храната е фантастична, особено уличната храна на нощните пазари.

Достатъчно модерен е, за да има удобства, но не е скъп. Достатъчно голям град е, за да има достатъчно за правене, но е и достатъчно малък, за да не се чувствате изгубени. Хората са супер приятелски настроени, открити и готови да ви помогнат."

 

Дакар, Сенегал

Снимка: Unsplash

"Сенегал, особено Дакар и околностите му, би трябвало да е в списъка на главните градове в Африка, наред с Кейптаун, Найроби, Йоханесбург, Абиджан и Кайро. Градът е чудесен, със силно френско влияние и е чудесна отправна точка за пътуване в Западна Африка."

Връх Олимп, Гърция

Снимка: Мария Ангелова/Dir.bg

"Разположен в Северна Гърция, това е най-високият връх в страната. Има богат животински и растителен свят, невероятни възвишения, каньони, водопади и история от повече от 2000 години.

Околностите му са пълни с малки селца, археологически обекти и плажове с кристално чиста вода."

 

Гитхорн, Нидерландия

Снимка: Unsplash

"Това е малко градче, в което можете да плавате с лодка по каналите и да се наслаждавате на гледките. През лятото става малко пренаселено, но е чудесно място.

Покрай каналите има ресторанти, където можете да си починете и да пийнете нещо. Малко туристи знаят за това градче, но е задължително за посещение, ако сте в Нидерландия."

Оман

Снимка: Unsplash

"Оман е точното място за тези, които обичат да са на открито. Има места за преходи, за адреналиново каране сред дюните, както и километри девствени плажове. Има дори буйни тропически гори. Освен това е изключително безопасно."

Полша

Снимка: Unsplash

"Бях наистина изненадан колко красива е страната. Пътувахме с кола по маршрута Гданск - Варшава - Краков - Аушвиц - Закопане. Градовете имат по нещо за почитателите на културата и за почитателите на партитата. Цените са много ниски, особено ако идвате от Западна Европа."

Иран

Снимка: Unsplash

"На практика всяко място е хубаво, макар че Исфахан, Шираз и Язд не трябва да се пропускат. Страната е гостоприемна, евтина, пълна със забележителности и вкусна храна и все още не е съсипана от туристите".

Ван, Турция

Снимка: Unsplash

"Това е наистина отдалечено място с красиво езеро и планински гледки. Задължително е за търсачите на спокойствие, почитателите на котки и поклонниците на добрата закуска. Намира се много близо до Иран."

А коя е най-красивото непопулярно място, което вие сте посещавали - споделете в коментарите!/ trip.dir.bg



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати