Анализи

Карастоянова: Министърът на туризма се скри за компенсирането на бизнеса

   
Карастоянова: Министърът на туризма се скри за компенсирането на бизнеса

Министърът на туризма Стела Балтова нищо не прави в този труден момент за бизнеса и не сме видели от нея мерки за неговото компенсиране от 7 септември 2021 г., от когато влизат новите ограничителни мерки. Това коментира пред TravelNews Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. От нея очакваме да предложи идеи и мерки, които да влязат веднага в сила от следващата седмица. 

“Стела Балтова се държи сякаш нищо не се случва и няма проблеми в туризма. Тя тотално се е капсулирала и изолирала, като няма никакъв диалог и срещи с бранша. Това е абсурдно поведение от нейна страна”, заяви Карастоянова. Според нея има пълно мълчание от министъра на туризма по отношение на протестите на бизнеса, мерки за компенсиране, други такива по актуализацията на бюджета и по плана за възстановяване на България.  

“Очакваме от нея да събере бранша, да предложим мерки и да ни заведе на срещи с министрите на финансите, на здравеопазването, на труда и социалната политика и на икономиката, които да бъдат обсъдени и одобрени”, каза още Полина Карастоянова.  

Вместо да решава актуалните и краткосрочни проблеми, Стела Балтова ще се среща с туристическия бизнес в Банско за зимния сезон. Срещата не е анонсирана пред медиите и се провежда тайно на 7 септември 2021 г.

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати