Заведения

Хиляди ресторантьори излязоха на протест в Пловдив

   
Хиляди ресторантьори излязоха на протест в Пловдив
  БТВ

Хиляди ресторантьори се събраха на протест и днес в Пловдив, предаде Plovdiv24.bg. Тяхното искане е да работят нормално, тъй като всяко затваряне е трагично за тях. Не искаме помощи, искаме да работим нормално, за да може да си плащаме на доставчици и на персонала", заявиха ресторантьорите. "Ограниченията ни обричат", казаха още те.

С тенджери и капаци и лозунги “Ваксината е личен избор, не условие за работа", “Вирус няма", “Искаме да работим", “Ковид не избира заведенията пред градския транспорт", “Ковид 19 няма работно време" и други хората се приготвиха да тръгнат на мирно протестно шествие в града от площад "Съединение".

На протеста се появи и председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който изказа поредното си възмущение, че правителството първо е взело здравните мерки, а зад тях няма икономически. “Повечето хора тук са безработни и как да си гледат семейството, хората са притеснени за насъщния си", каза Алибегов. Той припомни ,че миналогодишното затваряне на заведенията не е помогнало за пандемията, а това за ваксинацията на населението не е само тяхна работа. От бранша настояват мерките да се гледат от народните представители, а не да се решават от един назначен министър.

Алибегов обяви, че на 8 септември в София ще има голям пореден протест, който ще бъде подкрепен и от други браншове.

На протеста бе обявено, че до момента около 40% от заведенията в страната са фалирали, тъй като бранша е поел всичките негативи на пандемията.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати