Хотели

Хотелиерите и ресторантьорите в Русе също ще протестират на 7 септември

   
Хотелиерите и ресторантьорите в Русе също ще протестират на 7 септември

Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) в Русе ще протестира на 7 септември във връзка с обявените нови противоепидемични мерки. Структурата е една от 36-те регионални обединения, които членуват в Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според представителите на СХР въвежданите здравни мерки непременно трябва да бъдат придружени с икономически такива за фирмите и персонала, с които да се компенсира намаленото работно време и ограничения капацитет на работа на бизнеса. Действията се организират съвместно с представителите на Съюза на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията на подписания между организациите меморандум за съвместни действия.

Протестното шествие, което е поредното в страната след организираните във Варна, Велико Търново и Пловдив, ще се състои на 7 септември между 15 и 17 часа, заради което близо 500 обекта свързани с туризма – заведения, ресторанти, кафенета, нощни клубове, казина и игрални зали и танцови дружества, няма да работят в посочения часови диапазон. Вместо това те ще поставят на обектите си протестни плакати.

Шествието ще затвори възлови кръстовища в Русе, като протестиращите ще преминат и по главната улица в центъра на града. Сборният пункт е пред Централните хали в града, а крайната точка на протестния маршрут е общината. Поканен да се присъедини към протестиращите е и областният управител на град Русе. „Смело напред. Заедно ще успеем“, категорични са от СХР- Русе.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати