Новини Транспорт

Балтова договори логото на България да стои на сайта на Летище София

   
Балтова договори логото на България да стои на сайта на Летище София

Министърът на туризма Стела Балтова проведе среща с Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на оператора на летище София - „СОФ Кънект“ АД. Двамата обсъдиха възможностите за подпомагане на зимния туризъм в България чрез редица предстоящи инициативи, като откриването на нови линии и промотиране на дестинация България през цялата година.

„Работим усилено за разширяване на възможностите за пътуване и откриването на нови маршрути, които да доведат повече туристи до зимните курорти на България“, увери Хесус Кабайеро. Той сподели пред служебния министър и експертите от Министерството на туризма плановете на новия мениджмънт да превърнат летище София в съвременно и конкурентно европейско летище, като подобрят средата и преживяването за пътниците и туристите. В същото време, то има потенциала да се развива и да се превърне в регионален хъб.

Летище София разработва и нов корпоративен сайт, на който ще бъде представено логото с хиперлинк към националния туристически портал на България Bulgariatravel.org.

„България е красива държава и има какво да покаже целогодишно. Популяризирането й като дестинация в Европа, Близкия Изток и Северна Америка е наша обща цел“, заяви изпълнителният директор на летищния оператор.

Министър Балтова изтъкна, че изключително полезно сътрудничество би бил обменът на данни и информация между министерството на туризма и летище София. В разговора бе обсъдено още как в светлината на пандемията да бъде облекчен визовият режим за пътуващите от трети страни извън ЕС, най-вече тези от Близкия Изток.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати