Анализи Новини

Бранимир Ботев: Туризмът ще понесе първи задаващата се инфлационна вълна

  09.09.2021 09:55  
Бранимир Ботев: Туризмът ще понесе първи задаващата се инфлационна вълна
  БТВ

Туризмът ще понесе първи, и то много тежко и ударно, задаващата се инфлационна вълна, за която ние не сме подготвени. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество Бранимир Ботев.   

Той подкрепи твърдението на председателя на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, че туризмът е в колапс, като разкритикува поведението на служебния министър на туризма Стела Балтова. "Поредният несъстоятелен министър на туризма в лицето на г-жа Балтова нито приложи малкото мерки, които можеха да бъдат приложени активно, нито проведе проактивна политика. Няма нито ред за подпомагане на туристическата индустрия в Плана за възстановяване и устойчивост. В актуализирания проектобюджет няма нито един ред, който директно да води до мерки, които да подпомагат директно индустрията", каза Ботев.

Бранимир Ботев допълни още, че нейната идея за водене на маркетингова политика с нулев бюджет би разсмяла "студентите не само в Хардвард, но и в Долно Камарци". По думите на експерта в България близо 70% от хотелите, които оперират сезонно, са в тежка финансова криза.