Заведения Новини

Емил Коларов: Блокадите ще продължават, премиерът очевидно не иска да говори с нас

   
Емил Коларов: Блокадите ще продължават, премиерът очевидно не иска да говори с нас

Не може всеки, който седне на министерския стол да затваря бранша ни. Искаме правилата, които важат за нас, да важат и за другите подобни обекти. Това категорично заяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Той е категоричен, че блокадите ще продължат.

„Днес митинг ще има в Монтана и Кърджали. Планираме голям протест в София през следващите дни. Пазихме здравето на българите повече от година и половина. Търпяхме всякакви ограничения, а насреща получаваме нападки. Колегите останаха без работа и не могат да си платят наема, тока и тн. Обещаха ни да ни обезщетят, но това са само обещания. При предишното затваряне получихме за няколко месеца компенсация от 20 % върху оборота, което беше недопустимо”, коментира Коларов пред Нова телевизия.

Според него държавата е абдикирала от задължението си да накара хората да се ваксинират. По думите му има скрита заболеваемост, тъй като много хора не се тестват, когато са болни.

„ Има ли социална дистанция в градския транспорт и магазините? Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас. Мярката 60 на 40 я промениха и сега голяма част от колегите не може да кандидатстват. В цяла Европа им дадоха 80 % компенсации върху оборота. На нас за година и половина затваряне ни дадоха за 3 месеца 20 %”, поясни още Емил Коларов.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати