Събития

Министърът на туризма Стела Балтова се срещна с испанския посланик у нас

   
Министърът на туризма Стела Балтова се срещна с испанския посланик у нас

Министърът на туризма Стела Балтова разговаря с Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в България. Теми на дискусията бяха развитието на двустранните отношения в областта на туризма и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, съобщават от Министерството на туризма.

София е водеща дестинация за посещения на туристите от Испания у нас, следвани от Пловдив, Варна, Банско, Велико Търново и Бургас, заяви министър Балтова и обясни, че вече работим по подготовката на зимния сезон в България. По думите й летният туристически сезон е бил изключително добър за бизнеса, като вече се достигат 70% от нивата на сектора от 2019 година. Министър Балтова и посланикът подчертаха, че България е традиционен участник в изложението FITUR, което тази година се проведе в периода 19-23 май в Мадрид.

Посланик Алехандро Мата изрази надежда, че България ще продължи да участва в него и занапред и коментира, че страната ни е позната туристическа дестинация за испанските граждани, като традиционно около 90 хил. я посещават годишно. Той допълни, че много българи също пътуват до Испания. Посланикът информира министър Балтова, че посолството участва в организацията на събитие, на което ще бъдат популяризирани възможностите за голф туризъм у нас. От думите на Алехандро Мата стана ясно още, че дипломатическата мисия подпомага издаването на пътеводители, които промотират дестинация България.

По време на срещата бе обсъдена и предстоящата сесия на генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН, чието седалище е в Мадрид. Министър Балтова посочи, че именно в рамките на организацията двете страни имат успешно партньорство и изрази очакване, че доброто сътрудничество ще се запази и занапред. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати