Новини Събития

Уикенд в Пловдив привлича туристи

   
Уикенд в Пловдив привлича туристи

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ ще се проведе на 17, 18 и 19 септември. Форумът включва три безплатни събития – „Уикенд в Пловдив тур“, представлението „Криворазбраната цивилизация“ на театър „Хенд“ и прожекции в кино „Арена“ в мол „Марково тепе“.

Жителите и гостите на Пловдив могат да се възползват от над 50 атрактивни оферти с отстъпки от 10 до 50% за хотелско настаняване, заведения и магазини за шопинг.

За да се възползват от всички предложения, граждани и туристи могат да си закупят „Уикенд гривна“, която ще бъде своеобразен билет за фестивала. Притежателите могат да участват в игра с награди със събирането на стикери от различните локации.

„Основната цел на фестивала е повишаването на туристическия поток в Пловдив“ – изтъкна заместник-кметът по туризъм и култура Пламен Панов. Той уточни, че реализираните нощувки от български граждани тази година са се повишили с 29% спрямо предходната. Броят на чуждите туристи обаче е спаднал с 21 процента.

„Създадохме този фестивал с идеята туристите не само да посетят града, но и да пренощуват тук и да посетят заведения като един вид добавена стойност на туризма“ – заяви Любозар Фратев от Съвета по туризъм.

„Ако има някаква положителна роля пандемията от коронавирус това е, че се повиши вътрешният туризъм у нас. Туризмът е изживяване и ние, екскурзоводите ще опитваме да покажем различните лица на Пловдив“ – подчерта Румяна Титерякова от Асоциацията на екскурзоводите в България./ БНР



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати