Новини Събития

Церемонията по опакованата Триумфална арка ще бъде предавана на живо в София

   
Церемонията по опакованата Триумфална арка ще бъде предавана на живо в София

На 18 септември 2021 г. на специално събитие в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще отдадем почит на работата и творчеството на забележителните артисти Кристо и съпругата му Жан-Клод.

Сред експозиция от най-значимите проекти на двамата творци ще излъчим на живо с лайв стрийминг от Париж едно от най-чаканите културни събития в Европа – своеобразното откриване на последния проект на Кристо  “Опаковането на Триумфалната арка”.

"Ще е като жива, ще се съживява от вятъра и ще отразява светлината. Гънките ще се движат, повърхността на паметника ще стане сенсуална" - обяснява Кристо, когато представя проекта преди смъртта си.

През 1961 г. Кристо пристига в Париж и от този момент нататък изпитва силно влечение към Триумфалната арка. През 1962 г. прави фотомонтаж на опакована Триумфалната арка, а през 1988 г.- колаж. И така, след 60 години, проектът му най-накрая ще бъде изпълнен. Триумфалната Арка ще бъде обвита в 25 000 кв. м. рециклируем полипропиленов плат в сребристо син цвят и 3 000 кв. м. червено въже.

Временната арт инсталация на Кристо в Париж, с наименование “Опакованата Триумфална Арка“ ще може да бъде видяна от 18.09.2021 г. до 03.10.2021 г.

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

гр. София, ул. Оборище 5

На 18 септември 2021 г.

От 18:00 ч.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати