Новини Транспорт

Човек от тройната коалиция се върна директор на Летище Пловдив

  17.09.2021 09:15  
Човек от тройната коалиция се върна директор на Летище Пловдив
Андрея Андреев реже лентата на сградата на Летище Пловдив с бившия премиер Сергей Станишев и бившия транспортен министър Петър Мутафчиев

Бившият вече служебен министър на транспорта Георги Тодоров назначава в последния ден преди съставянето на новото служебно правителство нов изпълнителен директор на „Летище Пловдив" ЕАД, съобщиха за TravelNews източници от ведомството. Това е Андрея Андреев, който ръководеше аеропорта през 2008 г. по времето на тройната коалиция. Преди това беше за малко и директор на летище Варна през 2006 г. Той сменя на поста Лъчезар Миленчев, който управляваше дружеството около осем месеца. В заповедта за освобождаване не са посочени мотиви. От министерството не коментираха промените.

Андреев е сложен временно на поста, без проведен конкурс. Министерството на транспорта, което е принципал на летището, ще трябва да проведе нов конкурс за избирането на постоянен титуляр. Андрея Андреев нашумя с построяването на нова сграда на Летище Пловдив, чийто покрив една година по-късно протече.

Мирослав ИвановАнкета

Къде искате да пътувате през 2022 г.?


Резултати