Новини Транспорт

Човек от тройната коалиция се върна директор на Летище Пловдив

   
Човек от тройната коалиция се върна директор на Летище Пловдив
Андрея Андреев реже лентата на сградата на Летище Пловдив с бившия премиер Сергей Станишев и бившия транспортен министър Петър Мутафчиев

Бившият вече служебен министър на транспорта Георги Тодоров назначава в последния ден преди съставянето на новото служебно правителство нов изпълнителен директор на „Летище Пловдив" ЕАД, съобщиха за TravelNews източници от ведомството. Това е Андрея Андреев, който ръководеше аеропорта през 2008 г. по времето на тройната коалиция. Преди това беше за малко и директор на летище Варна през 2006 г. Той сменя на поста Лъчезар Миленчев, който управляваше дружеството около осем месеца. В заповедта за освобождаване не са посочени мотиви. От министерството не коментираха промените.

Андреев е сложен временно на поста, без проведен конкурс. Министерството на транспорта, което е принципал на летището, ще трябва да проведе нов конкурс за избирането на постоянен титуляр. Андрея Андреев нашумя с построяването на нова сграда на Летище Пловдив, чийто покрив една година по-късно протече.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати